De små ting blev afgørende i de sidste spillerunder og Odense Bulldogs snuppede tirsdag aften fjerdepladsen i Metal Ligaens grundspil foran Esbjerg Energy. Det betyder, at de to mandskabers indbydes kvartfinaleserie, starter i morgen fredag kl. 19.30 i Spar Nord Arena i Odense og at kamp 2 afvikles søndag kl. 19.00 i Granly Hockey Arena i Esbjerg.

- Jeg synes generelt, at vores grundspil har været godkendt, når man medregner omstændighederne. Jeg er opmærksom på, at vi har tabt de sidste fem kampe, men jeg vil fastholde, at der er flere kampe, hvor vi havde fortjent bedre. Den slags sker i hockey, specielt når man ikke scorer, vurderer cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy. Men uanset hvad er det ikke muligt at ændre på fortiden. Og vi har fokus på de forhold, som vi kan påvirke. Selv om resultaterne på det seneste ikke har været med os, har vi generelt gjort meget rigtigt. Det kan vi tage med til slutspillet og kampene i kvartfinaleserien mod Odense.

Fredag aften var Energy-drengene mindre end et minut fra at besejre Herning i ordinær spilletid i Granly Hockey Arena, men måtte se sig besejret med 5-4 efter straffeslag. Søndag pressede Esbjerg på for en udligning i Herlev, men måtte se ”Eagles” lukke kampen i tomt mål til 3-1.

- Man skal fokusere på de spillere, som man har til rådighed. Men når man vurderer grundspillet, er vi nødt til at medregne i hvor høj grad vi har spillet med en decimeret og meget smal trup. Mange tog ansvaret på egne skuldre, påtog sig nye opgaver og udviklede sig. Og drengene ydede en flot indsats, understreger Energy-coachen. Derfor går jeg til kvartfinaleserien mod Odense med en god mavefornemmelse. Men det kræver vi er klar og finder skarpheden frem, som vi gjorde i en periode. Ifølge tabellen er der fem hold, som har lagt afstand til de andre i tabellen, men som Rungsted spiller i øjeblikket er der seks gode og ret lige mandskaber. De kan alle nå langt i kampen om mesterskabet, når tingene skal afgøres, så flere serier bliver svære at spå om.

Esbjerg Energy og Odense Bulldogs endte begge på 78 point efter 48 kampe. Begge mandskaber vandt hver tre af de indbyrdes opgør, men Odense sikrede sig 10 af de 18 point mod Esbjerg og sluttede dermed øverst i tabellen.

- Så man kan sige, at vi generelt har været ret lige med Odense i denne sæson. ”Bulldogs” er et af de gode hold med stort potentiale, så jeg forventer en lige serie mod dem. Vi skal respektere dem, hvis vi skal have muligheden for avancement til semifinalerne og fastholde det hårde arbejde og de gode beslutninger, slutter Jason Jaspers. 

Foto: Niels Husted


Odense vandt målfattigt opgør i Esbjerg Info vedr. kvartfinaleserien