Den 28-årige wing Rasmus Bjerrum vender tilbage til hjembyen og Esbjerg Energy.

- Rasmus passer rigtigt godt ind på vores hold. Han spiller på et højt niveau og han var en vigtig spiller bl.a. i britisk ishockey. Hos os er truppen lidt smal og med sine kvaliteter kan han udfylde nogle af de roller, som vi gerne vil have besat, forklarer cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

Som 19-årig forlod den 179 cm høje forward Vestjylland og skiftede til Frederikshavn. Efter to år i Frederikshavn gik turen til Odense, som han repræsenterede i fem år. Siden sommeren 2018 har Rasmus Bjerrum repræsenteret Glasgow Clan i den britiske EIHL-liga.

- Det er altid godt af have spillere, der kan bidrage med erfaring og rutine, og det kan Rasmus. Han havde flere muligheder, så vi er glade for, at han valgte Esbjerg og for at kunne indlemme ham i truppen. Han spiller klogt og formår at bidrage med stabilitet til en trup, med mange unge danske spillere, fortsætter Energy-coachen.

Rasmus Bjerrum har spillet 391 kampe i den bedste danske ishockeyrække, hvor det er blevet til 64 scoringer og i alt 144 point. Vestjyden har samtidigt spillet 110 kampe i den britiske EIHL, hvor han scorede 37 mål og totalt er noteret for 84 point.
- Jeg kan lide Rasmus Bjerrum som spiller og person. Han er tiltænkt en vigtig rolle på Energy-holdet og jeg er sikker på, at han nok skal gøre sig fortjent til spilletiden. Alder og rutine er vigtige ingredienser i den cocktail, der skaber et godt hold og det har Rasmus.

- Med alderen og rutinen kan du eliminere mange af de fejl, som yngre spillere begår. Og samtidigt kan Rasmus videreformidle nogle af de erfaringer, som han har samlet, til de yngre spillere. Så nu burde vores trup være klar til sæsonstart, selv om der stadig er transfercards og plads under ligaens budgetloft, slutter den 39-årige canadier.

Rasmus Bjerrum kan se tilbage på en dansk sølvmedalje ligesom han har repræsenteret Danmark ved U18- og U20-verdensmesterskaber.


Esbjerg slog SønderjyskE igen og hentede den tredje af fire mulige testsejre BILLEDER: SKARPE SKUD FRA RØDOVRE-ESBJERG