I aften kl. 19.00 er der igen en mulighed for at hente point, når Esbjerg Energy gæster Frederikshavn White Hawks i Nordjyske Bank Arena i Frederikshavn til endnu en kamp i Metal Ligaen:

- Fredag aften skuffede vi en smule, da vi tabte i Aalborg. Men nu er fokus fremadrettet, og vi har lige talt med spillerne om, at vi tidligere har leveret bedre præstationer. Det lykkedes os fx overordnet set at sætte en hel god kamp sammen mod Herlev, fortæller assistenttræner Erik Petersen fra Esbjerg Energy.

- Vi spillede også en god og lige kamp i premierekampen i Vojens, hvor vi dominerede dele af kampen, men måtte se os slået til sidst. Følelsen efter kampen i Aalborg var, at vi følte os udstillet en lille smule. Så før kampen i Frederikshavn er opgaven at komme tilbage på sporet.

Esbjerg Energy har spillet tre lige kampe i sæsonstarten i Metal Ligaen, der alle blev tabt med et enkelt mål, men måtte fredag aften se sig slået med 6-3 i Aalborg af Pirates. Andreas Grundtvig, Jeff King og Rasmus Bjerrum scorede for Esbjerg Energy i Sparekassen Danmark Isaarena i Aalborg.

- Vi har talt om vores udnyttelse af chancerne i de fire første kampe. Det er vi nødt til at forbedre. En forudsætning for det er, at vi fortsat producerer chancer og det har vi været dygtige til. Og så er der fejl som vi skal eliminere. Her var vi specielt ikke tilfreds med indsatsen i 2. periode i Aalborg, fortsætter Energy-assistenten.

Frederikshavn White Hawks har spillet tre kampe i Metal Ligaen, hvor det er blevet til 2-1 sejre over Herlev Eagles og Rødovre Mighty Bulls, men har også tabt 4-0 til SønderjyskE.

- Vi møder et nyt Frederikshavner-hold med en ny mand i spidsen. Et hold som er i gang med en genopbygning på et nyt fundament. Holdet har flere profiler, og spillere som Jesper Jensen og Aleksandr Bumagin.

- Holdet har i Tadeas Galansky en super målmand, de har hentet nye profiler ind og kendte imports er kommet tilbage. De har fået en god start på sæsonen, så det bliver selvfølgelig svært. Men det er altid svært at spille på udebane, så det bliver spændende, forklarer den 54-årige dansk/canadier.

Per ”Pelle” Hånberg er ny cheftræner hos Frederikshavn White Hawks, hvor han samarbejder med assistenten Kim Karlsson.

- Men jeg føler samtidigt, at vi står med en stærk trup på et godt fundament. Et godt eksempel er vores ”special teams”. Vi har scoret to mål i overtal og to mål i undertal, hvor der kun er scoret én gang mod os. Det er atypisk så tidligt på sæsonen. Så nu glæder vi os til aftenens kamp, slutter Erk Petersen. 

Foto: Niels Husted


HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Frederikshavn-Esbjerg HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE FRA AALBORG-ESBJERG fredag aften