Jeg glæder mig i denne tid. Nu fryses hockeyisen hvid. Så enkelt kan Johan Krohns ord fra Peters Jul næppe omskrives, men det er et faktum, at mange glæder sig til den kommende Metal Liga-sæson, der for Esbjerg Energys vedkommende påbegyndes i aften kl. 19.00 mod SønderjyskE i Frøs Arena i Vojens.

- Vi glæder os til premieren i Vojens og til turneringen generelt. Selv om vi kun har været samlet i kort tid, føles testfasen med træningskampe altid lang. At bygge et hold op er en lang og vedvarende proces, som vi lige har påbegyndt og vi har taget de første skridt på den lange vej, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Alle er klar og spændte på kampen fredag i Vojens. Vi har mødt dem to gange og vundet en kamp og tabt den anden mod dem. Men et er test- eller træningskampe. Noget andet er turneringskampe, hvor der er point på spil. Derfor bliver det ekstra spændende.

Esbjerg Energy har senest besejret Herning Blue Fox med 1-0 efter ”overtime” og Odense med 3-2. Den første testkamp mellem vestjyderne og de sønderjyske rivaler blev vundet af Esbjerg Energy med 5-2. I revanchekampen trak SønderjyskE det længste strå efter en 5-3 sejr i Granly Hockey Arena.

- Jeg synes, at vi har haft en god opstartsfase i år. Tingene er blevet lettere af, at mange spillere er vendt tilbage fra sidste sæson. Jeg kan ikke garantere, at alle spillere er klar til kampen fredag i Vojens, men vi får se. Jeg glæder mig i hvert fald, fortsætter canadieren.

Esbjerg Energy eliminerede Frederikshavn White Hawks i de to mandskabers kvartfinalerunde i foråret, men måtte se sig sendt ud af mesterskabskampen af Rungsted Seier Capitals i den syvende og afgørende kamp.

- Vi ønsker at opbygge holdet i år ud fra et stærkt defensivt fundament. Jeg mener, at vi har arbejdet videre på det fundament, som vi skabte sidste sæson. Derfor skal der ikke herske nogen tvivl om, at ambitionerne er højere end det vi opnåede sidste år.

- Jeg synes, at vores tilgang med at bygge på et solidt defensivt fundament, ligner det, som de andre tophold har skabt. Man kan kalde det for moderne ishockey eller hvad man nu vil. Jeg er foreløbigt tilfreds med hvor vi er, og vi er alle klar til at bygge på i de kommende måneder, slutter cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

Foto: Niels Husted


VIDEO: HETAG præsenterer højdepunkter fra SønderjyskE-Esbjerg 24-årige amerikansk center til Energy