Esbjerg Energy knytter det 24-årige amerikanske talent Casey Gilling til truppen. Gilling er center og har gjort sig bemærket i universitetshockey.

- Vi kunne absolut lide hvad vi så, da vi i vores søgen efter en forward fandt frem til Casey Gilling. Vi så en passioneret spiller, som samtidigt er ambitiøs og som ønsker sig en karriere i Europa. Caseys førsteprioritet var ikke ECHL men Europa, så matchet var godt, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Vi så samtidigt en spiller, som havde kompetencerne i orden, og som kan bidrage til holdet. Han har et stærkt skøjteløb, der kan bringe ham langt på de store europæiske baner. Men Casey har generelt kompetencer, som gør, at han kan bidrage på mange måder. Og samtidigt er han sulten efter succes på isen.

Casey Gilling er født i den lille by Gaylord i den amerikanske delstat Michigan og har repræsenteret Miami University i Ohio og har senest spillet for universitetet i Minnesota-Duluth.

- Det bekymrer mig ikke, at vi har fundet en spiller, som skal spille sit første år som professionel, og som kun har erfaringer fra universitetshockey. Nogle spillere går direkte fra universitetshockey til NHL, så vi kan håbe, at vi har spottet en overset ”diamant”, fortsætter Energy-coachen.

- Samtidigt er der også et budgetloft i ligaen, som vi skal tage hensyn til. Casey Gilling er vores syvende import og vi har mulighed for at hente endnu to spillere. Så med aftalen med Casey Gilling, synes jeg, at vi har fundet en vigtig brik til holdet, og jeg vurderer vi står et godt sted med en stærk trup.

Den nye Energy-center er 183 cm høj og har den eftertragtede højre-fatning på staven.

- Blandt kompetencerne hos Casey Gilling vil jeg pege på styrken ved faceoffs og på hans højre fatning på staven. De styrkesider kan hjælpe holdet. Et hold, som har et meget solidt fundament bestående af otte backs og som har en god bredde blandt vores forwards. Nu er der skabt mulighed for en sund konkurrence, hvor alle kan vise sit værd.

- For en ung spiller uden professionel erfaring er Metal Ligaen et godt sted at komme. Det danske samfund ligner på mange måder det samfund han kommer fra. Alle taler engelsk og han kan eksempelvis købe de madvarer, som han er vant til hjemme fra. Det er næsten, som da jeg selv som ung spiller kom til Mannheim og Køln, slutter Jason Jaspers.


Metal Liga-sæsonen skydes i gang mod SønderjyskE Kulda afgjorde i overtiden i Esbjergs sidste testkamp