Esbjerg Energy skal i aften kl. 17.50 forsøge at sikre sig holdets anden sejr i den fjerde kamp på hjemmebanen i Granly Hockey Arena i semifinaleserien mod Aalborg Pirates. Det sker efter esbjergenserne søndag aften tabte 4-1 til de nordjyske pirater på fremmed is.

- Vi tabte sidste kamp og det ærgrer selvfølgeligt os alle, men i et slutspil må ”armene ikke komme for højt op for længe” efter en sejr, og vi må ikke ”hænge for meget og for længe med hovederne” efter et nederlag. Vi tabte i Aalborg og derfor skal vi selvfølgeligt forsøge at udligne til 2-2 i serien, forklarer cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

Aalborg har sikret sig to hjemmesejre i semifinaleserien mod Esbjerg Energy på 4-3 og 4-1, mens Esbjerg har vundet én kamp ”i egen hule” med 3-2.

- Skal det lykkedes at sikre sejren i aften, skal vi levere et hundrede procent. Vi skal være klar fra start, skrue op for disciplinen, arbejdsindsatsen og vores offervillighed for holdet. Der var perioder af kampen søndag aften, hvor vi leverede, men der var også perioder, hvor vi ikke præsterede godt nok, fortsætter den 39-årige canadier.

Backen Davis Vandane scorede det enlige mål for Esbjerg i søndagskampen.

- Kampen i Aalborg kunne ligesom den første kamp deroppe være gået begge veje. Men Aalborg vandt dem begge og fører nu serien med to sejre mod én. ”Pirates” havde marginalerne og skarpheden i bl.a. powerplay. Det skal vi have vendt, for det er de små ting, som afgør kampene, understreger Energy-coachen.

- Jeg vil ikke lægge skjul på, at spillere som Charles Corcoran og Cam Knight var vigtige elementer i det powerplay, som har bragt os langt i vores overtalsspil. Men så længe de er på skadeslisten må vi organisere vores overtal, med de spillere som vi har.

Ikke kun i kamp to, men også i grundspillet og ved Final 4 demonstrerede Energy-spillerne, at holdet formåede at besejre ”Pirates”.

- Nogle kunne hævde, at vi så trætte ud i perioder af søndagens kamp mod Aalborg. Men det er et vilkår at være træt i perioder af et slutspil. Spillerne arbejder hårdt og spiller meget, men har forberedt sig gennem hele sæsonen. Det er i situationer som denne, vi skal arbejde os igennem på vilje, for modstanderne bliver også trætte.

- Jeg forventer, at holdet nu ”stepper op” og tager ekstra ansvar, når de erstatter en skadet kammerat. Den ekstra spilletid er en mulighed for den enkelte og det ved spillerne godt. Så må vi se hvem der bliver klar til kampen i aften, slutter Jason Jaspers.

Foto: Niels Husted

 


STREAM: Esbjerg Energy-Aalborg Pirates Serien er nulstillet inden tredje semifinale