I dag kl. 18.30 spilles kamp tre i semifinaleserien mellem Aalborg Pirates og Esbjerg Energy. Kampen afvikles i Bentax Arena i Aalborg, og begge mandskaber har vundet deres respektive hjemmekamp. De nordjyske ”Pirater” vandt den første kamp i Aalborg med 4-3, mens vestjyderne vandt kamp to i Esbjerg med 3-2.

- Det var både vigtigt og rart at få udlignet den nordjyske føring i serien med sejren fredag aften i Esbjerg. Hermed er serien ”nulstillet” og alt ligger åbent før søndagens kamp i Aalborg. Så jeg er sikker på, at begge mandskaber glæder sig til fortsættelsen, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Med hensyn til holdets indsats er jeg også tilfreds. Vi var klar fra start og jeg synes at vi reagerede og satte scenen i modsætning til den første kamp hvor Aalborg var ”toneangivende”, og hvor vi i højere grad reagerede på nordjydernes initiativer.

- Vi formåede fra kampens start at ”svinge taktstokken”, dominerede kampen og bragte os efterhånden sikkert foran. Så føringen og sejren var logisk i forhold til vores dominans, på trods af at det lykkedes for Aalborg at presse på i kampens slutning.

Brady Shaw og Shawn O’Donnell scorede Esbjerg to første mål mens David Madsen sikrede sig rollen som matchvinder i kamp to.

- Nu spiller vi på fremmed is og det betyder mindre i dette års slutspil, end det gør i et typisk år. Hjemmeholdet skifter sidst og kan kontrollere hvilke kæder der spiller mod hvem. Før kampen skal hjemmeholdet ikke på tur i bussen og efter kampen kan hjemmeholdet gå direkte hjem i egen seng.

- Men presset fra publikum mangler og det påvirker hverken dommere eller udeholdets spillere. Så hjemmebanefordelen spiller i år en mindre rollen end den ville gøre i et mere ”normalt” år, så vi håber på et godt resultat, fortsætter Energy-coachen.

Statistikere kunne efter kampen konstatere, at Esbjerg satte fjorten tacklinger mod nordjydernes seks, mens ”Piraterne” vandt skudstatistikken med 37-27.

- Vi leverede en fysisk indsats med masser af hårdt arbejde. Vi skal igen være klar og holde fokus, for alle er trætte i sådan en serie. Nogle spillere har brug for hvile andre for at skøjte lidt, men alle må finde en professionel attitude frem og være klar fra start.

- Jeg vil ikke afskrive nogen af vores skadede spillere, men tør heller ikke love, at nogen kommer retur til kampen i dag. Målmand Mads Søgaard og backen Cam Knight er ikke langt fra at være klar, mens det er sværere at spå om Charles Corcoran. Så vi undersøger mulighederne for en backup, hvis ikke Søgaard kan spille, men vi har jo Thomas Lillie, slutter Jason Jaspers.

Foto: Niels Husted

 


Marginalerne skal vendes Esbjerg tog arbejdshandskerne på og udlignede serien