I aften byder på en ny udekamp med tilhørende bustur for Esbjerg-spillerne, når Energy gæster Rødovre Mighty Bulls i Rødovre Centrum Arena i den københavnske forstand.

- Hver gang vi spiller, er der jo tale om en ny kamp, som har sit eget liv, men særligt for Rødovre, der i staten af januar var afskåret fra at spille, som en konsekvens af Corona-smitte i truppen, har der været tale om en ny begyndelse. Så jeg forventer, at de er ”sultne” og klar, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

Rødovre Mighty Bulls har tabt de to seneste kampe med 3-1 til SønderjyskE og 6-1 til Rungsted, efter ”the Bull”s som følge af COVED-19 smitte i truppen måtte se kampene aflyst.

- Erfaringen har vist os, at man skal præstere for at hente en sejr i Rødovre, så vil skal også være klar. Vi skal være klar til at yde en disciplineret indsats, præget af hårdt arbejde, og så skal vi træffe de rigtige valg, for uden respekt for Rødovre går det galt, fortsætter canadieren.

Esbjerg har mødt Rødovre fire gange i denne sæson, hvor det hver gang er blevet til vestjyske point. Vestjyderne kan notere sig for tre sejre på henholdsvis 3-2, 5-2 og 3-1 og et 4-3 nederlag efter forlænget spilletid og straffeslag. Det giver et samlet udbytte på i alt ti ud af tolv mulige point.

- Kampen er særlig for mange i truppen, for den tidligere Energy-assistent Thor Dresler er cheftræner i Rødovre. Og samtidigt er Oliver Kjær, Brett Welychka Trevor Cheek, der alle har spillet i Esbjerg, en del af Dreslers trup, så der er en del ære på spil. Men det er samtidigt også en kamp, som vi helst skal vinde, understreger Energy-coachen.

Esbjerg Energy tager til Rødovre efter en weekend, hvor esbjergenserne kan glæde sig over to sejre over Aalborg Pirates på 4-2 i Aalborg og 5-3 i Esbjerg. Charles Corcoran og Brady Shaw blev dobbelte målscorere for Energy i søndagens hjemmekamp. Søren Nielsen scorede et mål.

- Weekenden startede godt for os fredag aften i Aalborg. Vi spillede taktisk klogt, og fik skabt lidt frustration hos dem. Søndag var vi foran med 3-0, ”Pirates viste, at de er et godt hold og slog tilbage. Men vi sikrede sejren til sidst.

- Vi er glade for pointene. Med sejrene holdt vi ”snor i” Rungsted, og lagde samtidigt afstand til Aalborg. Så vi skal arbejde på at holde momentum i Rødovre. En god start på turneringen i efteråret har givet os en bølge vi har formået at ”ride videre på”, og som vi måske kan udnytte i Final 4, slutter Jason Jaspers.

Esbjerg Energy er nummer to i Metal Ligaen med 76 point efter 36 kampe. Rødovre Mighty Bulls er nummer otte med 36 point efter 37 kampe.   

Foto: Niels Husted


VIDEO: Se målene fra Rødovre-Esbjerg Energy henter canadisk center hos ligakonkurrenter