De vestjyske koryfæer Sune Hjulmand og Jannik Lyhne Christensen forlænger aftalen med Esbjerg Energy med to sæsoner. Hermed tager de rutinerede vestjyder hul på endnu en sæson i den by, hvor de har spillet i store dele af karrieren og gennem adskillige sæsoner.

- Det er ikke hvem som helst, som vi har forlænget aftalerne med. Sune Hjulmand og Jannik Christensen er om nogen 2 spillere som kender klubben og kulturen i Esbjerg Energy og som hver eneste gang går efter sejren på isen. Og jeg føler mig overbevist om, at hjertet er gult og blå på dem begge, fortæller formand for Esbjerg Energy, Søren Mathiasen.

-Her er tale om spillere som gennem mange år har betydet og som stadig betyder rigtigt meget for holdet både på og uden for isen. Begge er spillere, som både i ord og i handling går forrest. Sune og Jannik er de rutinerede danske spillere, som skal bidrage med at viderefører ”When We Stand Together” kulturen til de unge og nye spillere i truppen.

Sune Hjulmand spillede sin første kamp i ishockeyens bedste række i sæsonens 2005-2006 for EfB Ishockey. Siden har forwarden repræsenteret sin fødeby i 15 sæsoner. Han har spillet mere end 650 kampe i landets fornemste ishockeyrække, hvor det er blevet 67 scoringer og i alt 184 point. Samtidigt er han noteret for to danske mesterskaber og en sølvmedalje.

- De seneste mange sæsoner har vist, at Sune Hjulmand er en komplet spiller. Sune er en nøglespiller i vores ”Special Team” - undertalsspil, og samtidig også tager ansvaret som den rutinerede spiller i kæde med vores unge spillere, fortsætter Energy-formanden.

Jannik Christensen debuterede for EfB Ishockey for tretten år siden. I de fleste sæsoner har den solide back repræsenteret Esbjerg, men karrieren har budt på et år hos Frölunda i Sverige og en sæson hos Quad City Mallards i USA i ECHL. Den 185 cm høje back har spillet mere end 430 kampe i Metal Ligaen, er noteret for 84 point og er i besiddelse af to guldhjelme.

- Jannik Christensen demonstrerer stor vilje i sit spil. Han har aldrig været bange for at stå op for en holdkammerat, han har altid og prioriteret holdet højest. Jannik vil helt sikkert stadig udvikle sig som ishockeyspiller, til gavn for Esbjerg Energy de næste 2 år.

- Både Jannik og Sune kan ses som er kulturbærere på Energy-holdet og er en vigtig del af den vinderkultur, der er skabt på og omkring holdet. De har begge repræsenteret Esbjerg gennem mange år, og har ydet vigtige bidrag til udviklingen af kulturen hos Energy. Det håber og tror jeg også de vil gøre i de kommende år, slutter Søren Mathiasen.


39-årig canadier er ny træner hos Esbjerg Energy LANDSHOLDSAKTUEL VESTJYDE VENDER HJEM