Så skal spillerbussen endnu engang pakkes, for Esbjerg Energy gæster i morgen fredag kl. 19.00 Sparekassen Danmark Isarena i Aalborg, hvor de lokale ”Pirates” tager imod i Metal Ligaen:

- At gæste Aalborg er altid en svær opgave, for der bliver vi mødt af et dygtigt mandskab, som altid formår at lægge et stort pres på modstanderne hjemme. De er meget i puck-besiddelse og kontrollerer oftest spillet. Og samtidigt spiller de sig frem til mange chancer og afslutninger, så det bliver vanskeligt, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Onsdag aften lykkes det os at fastholde sejrsstimen med en sejr over SønderjyskE, men vi skal huske at fastholde de handlinger og rutiner, som har bragt os sejrene og pointene. Mindsettet er vigtigt, og her skal vi fastholde de små detaljer og den indstilling som har bragt os sejrene. For det er alt andet end en selvfølge, at stimen af sejre fortsætter.

Esbjerg Energy besejrede SønderjyskE med 6-2 og har således sejret i alle kampe siden jul. I de seneste seks kampe har vestjyderne sikret 17 af 18 mulige point. Aalborg Pirates har senest besejret Herlev Eagles med 3-0 og Frederikshavn White Hawks med 5-4 efter forlænget spilletid og straffeslag.

- Det lykkedes os at finde det rigtige mindset og viljen til sejr frem i hjemmekampen mod SønderjyskE onsdag. Det er min vurdering, at vi var bedst i 1. periode, selv om vi var bagud med 1-0. Vi kom også bagud med 2-1, men vi formåede at køre på og kunne med fem scoringer lukke kampen med cifrene 6-2.

- Jeg glæder mig over, at vi leverede en god defensiv, selv om vi måtte undvære tre backs, der normal spiller i vores tre første kæder. Men vi stod sammen og jeg glæder mig særligt over den indsats som Mikkel Rask, Oscar Schulze og Sune Hjulmand ydede på back-pladserne. Det er vigtigt, at alle ”stepper op” og påtager sig det ekstra ansvar. Det så vi her, forklarer Energy-coachen.

Esbjerg Energy har 53 point efter 34 kampe. Aalborg Pirates er noteret for 69 point efter 35 kampe.

- Men det bliver som nævnt vanskeligt i Aalborg mod et stærkt nordjysk mandskab, der fører Metal Ligaen. ”Pirates” har mange dygtige spillere, så hvis vi skal have mulighed for at hente den syvende sejr i træk, skal vi følge ”game-planen”, smøge ærmerne op, tage arbejdshandskerne på og gøre tingene rigtigt. Gør vi ikke det vil Aalborg formå, at straffe vores fejl, så fokus skal på plads, slutter Jason Jaspers.  

Foto: Niels Husted 


HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Aalborg-Esbjerg VIDEO: ANDREAS GRUNDTVIG efter Esbjerg-SønderjyskE