Herning snuppede tirsdag aften alle tre point I Esbjerg, da man I overbevisende stil og fuldt fortjent vandt med 1-4 efter en relativt ensidig affære. Lasse Lassen i rampelyset med to scoringer, men også gæsternes gigantiske finne Jonne Virtanen strålede og fyldte i mere end én forstand meget på isen i Granly Hockey Arena.

Esbjerg Energy – Herning Blue Fox 1–4 (0-1, 0-2, 1-1)

Der var vest- og midtjysk klassiker på programmet, da Esbjerg tirsdag aften tog imod Herning hjemme i Granly Hockey Arena. Forud for kampen indtog Esbjerg en delt tredjeplads med 51 point, mens Herning på 7. pladsen stod noteret for 46.

Værterne stillede uden Grayson Downing, Travis Walsh, Simon Grønvaldt og Jonas Torbensen, mens Herning måtte se bort fra Morten Poulsen og Jan Dalecky.

Målmandsduellen stod mellem Mathias Seldrup og Simon Nielsen.

Midtjysk føring efter ”kort” første periode

Esbjerg gjorde det ikke let for sig selv, da man tog en udvisning for for mange spillere på isen allerede inden der var spillet et minut. Det blev dog ikke til de store Herning-muligheder i det efterfølgende overtalsspil.

Herning stod dog fortsat godt i banen, som man nærmede sig de fem spillede minutter. Men kan frem til et par gode afslutninger til Markus Jensen og Jonne Virtanen – sidstnævnte virkede i øvrigt ganske veloplagt denne aften. Christian Wejse fik også afværget et midtjysk forsøg og måtte efterfølgende et smut omkring omklædningsrummet, inden han kunne fortsætte et par minutter senere.

En til tider lettere ukoncentreret Herning-defensiv uddelte lidt senere julegaver hist og her. En af dem tilfaldt Andreas Pedersen, der opsnappede en fejlpasning og med lidt mere præcision i afslutningen kunne have bragt Esbjerg i front.

Også Zach Pochiro ville lege med for værterne, netop som man rundede periodens halvvejsmærke. Men amerikaneren overplacerede sin afslutning og Herning slap med skrækken. Nu var det for en stund Esbjerg der sad på tingene, viste mest initiativ og var mest på pucken.

Det var dog alligevel Herning der kom først på måltavlen, da Kristoffer Astorp efter godt 12 minutter arbejdede godt i Esbjergs zone og støbte kuglerne til en god mulighed for sine holdkammerater. Pucken endte til sidst ved Markus Jensen, der fra en position tæt under mål, fik overlistet Mathias Seldrup. Herning altså dermed på 0-1.

Midtjyderne genvandt efter scoringen kampens momentum og fik ved et par lejligheder markeret sig fysisk overfor Esbjerg-spillerne. Christian Wejse fik eksempelvis et ordentligt drøn, da en hård tackling sendte ham mod plexiglasset foran speakerboksen. Glasset gik i stykker og første periodepause kom derfor allerede efter godt 17 minutter.

Herning trak fra mod tandløst Esbjerg-mandskab

Esbjerg forsøgte sig de første par minutter i Hernings zone, hvor især Jesse Mychan fik et godt tilbud. Men canadieren brændte på det skammeligste, fra en ellers glimrende position. I sekvensen efter Esbjerg-forsøget blev gæsternes keeper Simon Nielsen ramt i hovedet af en Esbjerg-stav. Nielsen havde brug for en lille pause for at sunde sig og Herning satte efterfølgende Albert Adamsen på mål. Simon Nielsen kunne dog vende tilbage få minutter senere.

Seks minutter inde i perioden fik Esbjerg chancen i power play, da Jonne Virtanen tog en udvisning af de unødvendige for roughing nede bag eget mål. Men Esbjerg fandt ingen åbninger i Hernings box play og virkede i det hele taget tandløse denne tirsdag aften. I sær i anden periode var det endog meget begrænset, hvad den vestjyske offensiv fik skabt af chancer.

Derfor var det heller ikke hverken overraskende eller ufortjent, at Herning efter 12 minutter kunne øge til 0-2. Værternes Anders Koch havde her en uheldig hovedrolle, da han kiksede i defensiven og gav alt for let til Lasse Lassen, der efterfølgende kynisk sendte pucken op over skulderen på Seldrup i hjemmeholdets mål.

16 sekunder før periodepausen blev det også 0-3, da Cameron Brace øgede efter forarbejde af Dmitri Kostromitin. Ganske fortjent efter en anden periode, hvor Herning overtrumfede Esbjerg og tilmed vandt skudstatistikken med solide 4-13.

Esbjerg forsøgte, men Herning triumferede

Herning fortsatte umiddelbart hvor de havde sluppet i anden periode og satte sig hurtigt på vestjyderne fra starten af tredje periode. Det blev da også til et par gode midtjyske forsøg tidligt i tredje periode. Igen var Jonne Virtanen manden, der påberåbte sig opmærksomhed.

Med en udvisning til begge hold indenfor et halvt minut blev der spillet fire mod fire i halvandet minut. Dette så ud til at bekomme Esbjerg fint. Vestjyderne fik i hvert fald en kortvarig opblomstring et stykke inde i tredje periode. Hjemmeholdet fik her egentligt gjort mange af de rigtige ting, men pucken gik ganske enkelt heller ikke vestjydernes vej denne aften.

Vestjyderne fik dog reduceret til 1-3 ni minutter inde i perioden, da Travis Brown med en tværpasning tæt under mål spillede Christian Wejse så fri, at den unge forward blot skulle sætte bladet på – i øvrigt under en afventende Herning-udvisning.

Med et par minutter igen fik Herning igen alt for let spil, da en umarkeret Lasse Lassen blev spillet fri lige foran Seldrups mål. Virtanen var arkitekten bag målet, da han var hurtig i opfattelsen og leverede den fine pasning til Lassen, der resolut lukkede kampen med målet til 1-4 efter et fikst træk og en fornem baghåndsafslutning.

Selvom tredje periode var værternes bedste, så kom man dog aldrig rigtigt for alvor tæt på Herning, der fuldt fortjent kunne drage hjem med tre point.

Kampsponsor TK Montage valgte #43 Mathias Seldrup til kampens spiller.