I aften kl. 20.15 trækker spillerne fra Esbjerg Energy endnu engang kamptrøjerne over hovedet og løber på isen i Rødovre Centrum Arena, hvor de lokale ”Mighty Bulls” tager imod i Metal Ligaen.

- Landsholds- eller kamppauser kan man mene om hvad man vil, men for spillerne og folkene omkring holdet er det et vilkår, der ikke kan ændres på. Som spiller kunne jeg bestemt ikke lide dem, men det har været godt for drengene at få et break, slappe lidt af fysisk, få renset hovederne og tænke på andre ting, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Hos Esbjerg Energy er vi stolte af at måtte undvære 6-7 spillere til ungdoms- og seniorlandsholdet, men samtidigt kan det ikke nægtes, at det påvirker det taktiske arbejde på holdet. Vi arbejder selvfølgeligt med de spillere, som er tilbage, men der har været ting, som vi mandag måtte følge op på, da drengene var tilbage i Esbjerg.

Flere spillere havde succes på det danske A-landshold, men nu er alles fokus rettet mod tirsdagens kamp mod Rødovre Mighty Bulls.

- Og i Rødovre havde de jo de samme vilkår, at forberede sig på, som vi har haft. Spillere var væk men de er med garanti også klar til aftens kamp. Det handler jo om point og sejre. Rødovre er bedre end tabellen umiddelbart fortæller, og vi har spillet lige kampe imod dem. så jeg kan kun sige, at der igen venter en ny svær kamp, understreger den 40-årige canadier.

Esbjerg Energy besejrede Rødovre Mighty Bulls med 3-2 i årets første kamp og vestjyderne kunne igen glæde sig over tre point, da holdet besejrede ”the bulls” med 2-1 i den københavnske forstad. 

- Desværre må vi spille uden en skadet Jonas Bjerrum i et stykke tid, men ellers kan jeg foreløbigt glæde mig over en skades fri trup. Vi er stadig i gang med at rette på mindsettet og har en udfordring med nederlag i ”overtime”, hvor vi har tabt syv ud af ti kampe, forklarer Energy-coachen.

- At opbygge et hold er en proces, men vi er godt på vej. Generelt synes jeg, at vi har leveret i de seneste fire kampe og den proces skal vi videre med i de kommende måneder. Det handler om at eliminere fejl, have det rigtige mindset og holde aftalerne.

Esbjerg Energy har i de første 18 kampe sikret 29 point. Rødovre Mighty Bulls kan efter 17 kampe notere sig syv point.

- Med hensyn til de to senest tilkomne spillere er jeg godt tilfreds. Ryker Killins spillede tre minutter i den seneste kamp inden han måtte udgå med en infektion. Her nåede han at score et mål, så han ligner en offensiv forstærkning, der også kan bidrage defensivt.

- Målmand Eamon McAdam har også vist sine kvaliteter i målet. Ud over at hindre modstanderne i at score kan han bidrage med en sund konkurrence på målmandsposten. Thomas Lillie vil profitere af, at McAdam lægger pres på ham, så det bliver spændende at se dem i Granly Hockey Arena på lørdag, slutter Jason Jaspers.

Foto: Niels Husted


VIDEO: Højdepunkter fra Rødovre-Esbjerg AFLYSNING AF SPISNING I BOBEDRE LOUNGEN LØRDAG D. 20/11!