I aften kl. 19.00 gæster Esbjerg Energy Nordjyske Bank Arena, hvor Frederikshavn White Hawks tager imod i Metal Ligaen.

- Vi møder øjeblikkets nummer 1, Frederikshavn. Et hold som vi har et godt kendskab til, både fra i år og fra tidligere. De er dygtige og spiller godt, så vi skal være klar. Og så er det ingen hemmelighed, at jeg forventer en reaktion ovenpå fredagens nederlag til SønderjyskE, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

Energy-drengene tabte hjemme i Granly Hockey Arena med 4-1 til SønderjyskE i en kamp, hvor de sønderjyske gæster scorede tre gange på godt 70 sekunder.

- Jeg er selvfølgeligt skuffet over resultatet. Jeg synes, at SønderjyskE var heldige med ikke at være ude af kampen efter den første halve time. Vi havde mange muligheder. Omvendt anerkender jeg SønderjyskE-goalie Nicolaj Henriksens indsats i deres mål. Måske Thomas Lillie i vores mål gerne ville have haft en mulighed for at spille et par situationer om, men sådan er det, fortsætter Energy-coachen.

- Den slags nederlag skal fremkalde en form for desperation. Det var frustrerende at tabe 4-1, for meget var ok. Vi er i en proces, hvor vi arbejder med defensiven generelt og vi havde et nedbrud i mindre end 1½ minut. Det er svært at acceptere, at det koster så dyrt, men vi arbejder ufortrødent videre.

Esbjerg Energy og Frederikshavn White Hawks har mødt hinanden en gang tidligere i sæsonen. Her vandt nordjyderne med 5-4 efter næsten fire minutters spil af fjerde periode.

- Frederikshavn har er er et mandskab med fokus på defensiven. Og som er så komfortable i det defensive spil, at de tillader modstanderen at skyde fra ufarlige steder på isen for at forhindre de farlige skud. Omvendt er det vigtigt, at vi ikke forærer dem unødige muligheder for omstillinger.

- Vi skal forsøge, at undgå, at de kan spille alt for afventende. Den mulighed giver vi dem, hvis de kommer foran, så det bliver ekstra vigtigt at eliminere vores fejl. Dem er Frederikshavn dygtige til at udnytte. Så jeg forventer en vanskelig kamp deroppe, understreger den 40-årige canadier.

Frederikshavn White Hawks har senest besejret Rungsted Seier Capitals med 3-2 i Hørsholm og Aalborg Pirates med 2-1 i Frederikshavn. I alt har vendelboerne hentet seks point i de tre seneste kampe. Esbjerg Energy har hentet fem.

- Vi har fortsat fokus på at kvalificere os til Final 4. Der venter os nu svære kampe mod Frederikshavn, Aalborg og Rungsted. Kan vi få et fornuftigt udbytte af disse kampe ser det godt ud, så det er nu spillerne skal finde desperationen frem, slutter Jason Jaspers. 

Foto: Niels Husted


VIDEO: Højdepunkter fra Frederikshavn-Esbjerg TISSOT MÅNEDENS SPILLER kåret: Søren Nielsen tog september-titlen