En travl weekend venter spillerne fra Esbjerg Energy. I aften kl. 19.30 tager Herning Blue Fox imod vestjyderne i KVIK Hockey Arena i Herning og søndag kl.15.00 er Aalborg Pirates gæster i Granly Hockey Arena i Esbjerg.

- Det er altid rart at spille kampe. Det er kampene der motiverer drengene til at træne og forbedre sig og det er ved at spille, vi bliver bedre. Og særligt i en situation som nu, hvor vi på nogle parametre spiller okay, men hvor vi ikke formår at vinde, forklarer cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Vi har formået at begå fejl og have marginalerne imod os, så vi har tabt. Når et hold taber, kan det være svært bare at sidde passivt uden at spille. Du kæmper desperat for at vende udviklingen og det kan du reelt kun når du spiller. Derfor er kampene en mulighed for at rense hovederne og vende negative tendenser.

Resultatmæssigt har Energy-drengene skuffet på det seneste med nederlag i Rødovre til ”Mighty Bulls”, i Esbjerg til Odense Bulldogs og senest i Herlev til ”Eagles”.

- Vi er nødt til at sætte ord på og illustrere de fejl, som vi begår. Og det gør vi også. Men vi kan ikke ændre på fortiden, så vi er nødt til at lægge skuffelserne bag os og se fremad. At spille er en intens oplevelse, som renser hjernen, så derfor passer den travle weekend os rigtigt godt, fortsætter Energy-coachen.

Aftens modstander Herning Blue Fox er nummer tre i ligaen med 40 point efter 21 kampe. Esbjerg Energy har ligeledes spillet 21 kampe og er noteret for 29 point.

- Herning er et godt hold, måske med ligaens bedste danskerstamme og stærke udlændinge. Vi har spillet tætte kampe, men formået at vinde i ”overtime” både i Esbjerg og i Herning.  Det er vigtigt, at have fokus på det der virker, ikke mindst når udbyttet i en periode skuffer. Men Herning er stærke, og tabellen lyver ikke, forklarer den 40-årige canadier.

- Aalborg er også et stærkt mandskab med et stort potentiale. De leverer i ligaen og kvaliteten på holdet er ikke lige til at tage fejl af. Vi husker dem fra sidste sæsons slutspil, så vi har revanche til gode. Vi har hentet et ud af seks mulige point mod dem. Så vi vil revanchere os mod dem.

Aalborg er Metal Ligaens mest formstærke mandskab med sejre i de seneste seks kampe. I 20 kampe har de nordjyske ”pirater” hentet 43 point.

Foto: Niels Husted


SKARPE SKUD: Se de fremragende billeder fra Herning-Esbjerg VIDEO: Højdepunkter fra Herlev-Esbjerg