I aften gæster Esbjerg Energy Kvik Hockey Arena i Herning, hvor ”Blue Fox” kl. 19.00 tager imod til vestjyderne i den første kamp i det nye kalenderår.

- Vi leverede en god indsats, da vi før jul besejrede Herning i Granly Hockey Arena. Det var dejligt med pointene i den kamp, og det er altid et godt udgangspunkt for en ny kamp, at have præsteret godt mod et mandskab og haft succes med det i de to holds seneste kamp. Det gjorde vi sidst, da vi besejrede dem, konstaterer cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Men glem ikke, at Herning er et godt hold. Særligt på hjemmebanen. De råder over mange dygtige spillere. Tag bare et kig på topscorerlisten som toppes af Herning-spillerne Jesper Thornberg og Mathias From. Her er flere Herning-spillere repræsenteret. De har fire gode kæder, men det skal vi forsøge at matche.

Herning Blue Fox besejrede Esbjerg Energy med 3-1, 4-2 og 4-2 i de tre første indbyrdes opgør. Esbjerg Energy vandt det seneste med 3-2. Herning Blue Fox har sikret otte af 15 mulige point i de seneste fem kampe og tabte før nytår 5-2 hjemme til Odense. Esbjerg Energy har sikret 10 af 15 mulige point i de seneste fem kampe og tabte lige før nytår med 4-3 i Vojens til SønderjyskE efter ”overtime”.

- Jeg er mere end tilfreds med de seneste resultater. Størrelsen af hjemmesejren på 13-3 mod SønderjyskE kom nok bag på de fleste. At vi så dagen efter taber i ”overtime”, er til at leve med, når man husker på, hvor smal en trup vi spillede med. Det er altid svært at spille i Vojens og særligt med så smal en trup. Det kan vi kun betegne som godkendt.

- Vi må stadig spille uden syv spillere og derfor med en smal trup. Men vi har fået Phillip Schultz tilbage til Esbjerg, og det lover godt for fremtiden. Måske vil vi også i nær fremtid kunne få spillere retur eller kunne knytte en ny mand til truppen. Men jeg er generelt stolt over præstationerne, hvor vi har besejret stærke modstanderen på det seneste, pointerer Energy-coachen.

Herning Blue Fox har spillet 31 kampe og er noteret for i alt 64 point. Esbjerg Energy har spillet 32 kampe og kan glæde sig over 50 point.

- Nu venter der et nyt lokalopgør. Rivaliseringen mellem Esbjerg og Herning er langt fra ny, og folk taler om den, så den slags kampe giver lidt ekstra. Ekstra til omgivelserne men også lidt ekstra motivation til spillerne. Alle vil ekstra gerne markere sig positivt i lokalopgør og det bliver også tilfældet onsdag aften i Herning.

- Hvis vi skal matche Herning, handler det om hårdt arbejde. Det er den generelle opskrift på succes. Men det bliver ekstra vigtigt, når vi møder et tophold. Vi skal respektere Hernings kvaliteter, men også ville byde ind med det der kræves for at hente en sejr. Det bliver svært, men der er muligheder i aften, slutter Jason Jaspers.

Foto: Niels Husted


Rutineret finsk forward til Energy Phillip Schultz kommer hjem til Energy