I morgen kl. 20.30 gæster Esbjerg Energy Spar Nord Arena i Herlev, hvor de lokale ”Eagles” tager imod vestjyderne i Metal Ligaen.

- Herlev har spillet godt på det seneste. Søndag var de tæt på at tage point mod Aalborg Pirates, og holdet har to gange for nyligt besejret Herning Blue Fox, den ene gang efter forlænget spilletid og straffeslag, så en ting er helt sikkert, det bliver ikke let, og specielt ikke på deres hjemmebane i Herlev. Kun mod Rungsted Seier Capitals havde de et udfald, vurderer cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

Vestjyderne har tre gange besejret Herlev Eagles i denne sæson efter sejre på 5-2, 6-0 og 7-1, og har én gang måttet dele pointene med holdet fra den københavnske forstad efter en aflyst kamp.

- Det er jo relativt let at kigge i tabellen og se på vores sejre mod Herlev, men hvis man tror, at det betyder en let kamp i morgen aften i Herlev, tager man så absolut fejl. Vi får intet med hjem, hvis vi ikke er helt klar, finder det rette spændingsniveau, tager arbejdshandskerne på og spiller klogt og disciplineret, fortsætter Energy-coachen.

Senest tabte Herlev Eagles med 2-1 til Aalborg Pirates på Sjælland. Esbjerg Energy kunne torsdag glæde sig over en 3-2 sejr over Aalborg Pirates efter en scoring dybt inde i overtiden.

- Jeg synes, at vi spillede en god kamp mod Aalborg i sidste uge. De var heldige med at ”holde os fra fadet” i de første ti minutter. Omvendt glæder jeg mig over Thomas Lillies indsats i anden periode og over, at vi formåede at udnytte muligheden i de sidste minutters overtid, konkluderer den 39-årige canadier.

Craig Puffer scorede vestjydernes første og sidste mål mod nordjyderne, mens Davis Vandane udlignede Aalborg-føringen.

- Og så er Herlevs trup blevet stærkere efterhånden som sæsonen er skredet frem. Backen Niklas Tikkinen er ny, Jesper Thörnberg og Matthias Asperup er tilføjet Herlev-truppen i løbet af sæsonen, så holdet er forstærket. Og samtidigt kæmper de en kamp for at komme bedst muligt ind i slutspillet, så det er også med til at gøre kampen vanskelig, slutter Jason Jaspers.

Esbjerg Energy er nummer to i Metal Ligaen med 85 point efter 41 kampe. Herlev Eagles er nummer syv med 49½ point efter 42 kampe. Metal Ligaens mandskaber spiller alle 48 kampe i grundspillet inden de otte bedste spiller slutspil.

Foto: Niels Husted

 


Effektive Esbjerg slog Herlev for fjerde gang Esbjerg har stadig krammet på Aalborg