Esbjerg Energy forstærker defensiven med den 193 cm høje canadiske back Davis Vandane i den kommende sæson.

- Davis Vandane er en stor back, men han er samtidigt meget bevægelig, når man tager størrelsen i betragtning. Han er en moderne type back, som med sit skøjteløb vil passe rigtigt godt til de store europæiske baner med mere plads, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy. Den nye Energy-back er født Yorkton, som er en by med 16.000 indbyggere i provinsen Saskatchewan 450 km nordvest for Winnipeg. Davis Vandane har efter ungdoms- og universitetshockey spillet tre sæsoner i ECHL og to år i den slovakiske liga, hvor han repræsenterede HKM Zvolen fra Slovakiet og DVTK Jegesmedvék fra Ungarn.

- Generelt synes jeg, at Davis Vandane har et rigtigt stort potentiale. Og umiddelbart tror jeg, at mange hurtigt vil få øje på et rigtigt godt skud. Det bliver vigtigt i vores overtalsspil. Her er det vigtigt, med den rigtige skytte til at lægge pres på, fortsætter Energy-coachen. I den seneste sæson formåede Davis Vandane at score tretten mål og tegnede sig i alt for 34 point i 55 kampe.

- Når der er mange unge spillere i vores trup, både blandt de danske og blandt vores imports, vil Davis Vandane også kunne være rollemodel og demonstrere professionalisme. Efter to år i Europa og tre i ECHL vil den store canadier samtidigt kunne bidrage med erfaring og rutine, så han vil passe godt ind i truppen, understreger den 39-årige canadier fra Thunder Bay i provinsen Ontario.

- Jeg glæder mig til, at truppen nu samles i Esbjerg, og vi kan starte på is. Når der ankommer en ny cheftræner til klubben, vil mange gerne levere et optimalt indtryk fra start,
så det lover godt. Samtidigt skal alle have lov til at vise hvad de kan, og dermed gøre sig fortjent til en plads i kæderne. Det bliver spændende, slutter Jason Jaspers.


AMERIKANSK BACK SKAL SÆTTE ENERGYS POWERPLAY OP AMERIKANSK FORWARD MED SPEED TIL ENERGY