Den 24-årige finske forward Aleksi Halme er klar til endnu en sæson hos Esbjerg Energy.

– Aleksi er en spændende spiller. En skade sidste år ødelagde en ellers lovende sæson, men genoptræningen er gået godt, og Halme er nu klar igen for os. Vi kan konstatere, at det går fremad med skaden, og han vil snart være hundrede procent ”fit”, fortæller cheftræner Dan Jensen fra Esbjerg Energy.

– At komme tilbage fra en skade er både en fysisk og mental proces. Fysisk går det godt, og med Aleksis mindset er jeg heller ikke bekymret for det mentale. Han fik en god start på den sidste sæson for Esbjerg, og jeg har store forventninger til ham i det kommende år.

Aleksi Halme er 184 cm høj og wing. Han er fra den finske by Tampere, som med sine godt 250.000 indbyggere er Finlands tredje største by. Byen ligger i det vestlige Finland. Før skiftet til den danske Metal Liga nåede Halme 35 kampe i KHL og 84 i den næstbedste finske række Mestis.

– Jeg kan virkelig godt lide den måde, alt er håndteret i Energy-organisationen, og hvor nemt det er at blive en integreret del af holdet som ny spiller. Som by minder Esbjerg meget om Pori, der er mit hjem om sommeren, så det er let at falde til her, fortæller Aleksi Halme.

– Jeg tror, Metal Ligaen er et godt sted for mange unge spillere, før de kan tage det næste skridt i deres karriere mod de større og bedre ligaer. Og jeg synes, at ligaen har udviklet sig meget i de år, jeg har spillet her. Nu håber jeg at forblive skadesfri og spille en hel sæson. Og håbet er selvfølgelig et mesterskab, pointerer den stærke finne.

Halme har i tre sæsoner spillet 117 kampe i den danske Metal Liga. I alt er det blevet til 55 scoringer og 81 point. Sidste sæson spillede den finske forward 23 kampe for Energy og nettede 11 gange, før en skade satte en stopper for den talentfulde finnes sæson.

– Aleksi har et stort potentiale som ishockeyspiller. Han har mange ”værktøjer i værktøjskassen”, og ”speed” er et af de vigtigste. Samtidig kan han ”holde på pucken”, så han kan noget særligt. Det bliver spændende at se ham i den kommende sæson.

– Jeg har haft muligheden for at følge Halme i mange år. Som nævnt skal han udnytte sin fart og sit skøjteløb. Alle hold har brug for naturlige målscorere, og Aleksi har målnæse. Nu skal sommeren bare benyttes til at bygge på fysisk, slutter Dan Jensen.


Frederik Bjerrum fortsætter hos Esbjerg Energy Den 26-årige canadiske back Gordie Ballhorn er klar til endnu et år for Esbjerg Energy