Efter en god sæsonafslutning er Frederik Bjerrum igen klar for vestjyderne

Også i den kommende sæson er den 29-årige målræv Frederik Bjerrum en del af truppen hos Esbjerg Energy. 

Det skriver Esbjerg Energy, som præsenterer David Madsen således: 

– Frederik har været med i mange år, men han har stadig et stort uforløst potentiale i Esbjerg-trøjen. Han havde en lang skadesperiode i sidste sæson, men kom flot tilbage efter skaden og formåede at spille noget af sin bedste hockey sidst på sæsonen, fortæller cheftræner Dan Jensen fra Esbjerg Energy.

– Efter at have siddet ude i en længere periode er det vigtigt at få en god start på den kommende sæson. Nu skal der bygges på for at forebygge skader og stå så skarpt som muligt op til den nye sæson. For der er ingen tvivl: Frederik er en dygtig spiller, som bliver vigtig for holdet.

Esbjerg-drengen Frederik Bjerrum er 181 cm høj og har spillet i mange danske klubber. Han har spillet 422 kampe i Metal Ligaen, har scoret 87 gange og er noteret for 247 point. Samtidigt har Frederik Bjerrum repræsenteret Danmark til et U18 VM og har spillet kampe i både Champions Hockey League og Continental Cup.

– Jeg glæder mig til næste sæson. Vi spillede en fed sæson sidste år, hvor vi kom langt. Nu skal vi bevise, at sølvmedaljerne ikke er grænsen for dette hold. Vi skal tage det næste skridt, og det må meget gerne være i den kommende sæson. Der er mange gode hold. Vi er et af dem. Og bedst af syv lyver sjældent, supplerer Frederik Bjerrum.

– Det var mere end fortjent, at vi kom til finalerunden. Vi var uheldige, så det blev tæt mod Odense, og vi havde et overtag mod Aalborg. Men ærgerligt at vi ikke gik hele vejen. Vi skyder os selv i foden et par gange mod Vojens. Det gjorde de ikke, men vi får en ny mulighed, og det er sundt for alle i Esbjerg at se, at semifinalerne ikke nødvendigvis er grænsen.

– Vi kan, skal og vil tage det næste skridt nu. Vi har en god kontinuitet i truppen, med en stærk dansk stamme og dygtige og vigtige udlændinge, som kommer tilbage. Vi har kunnet holde på den gode kerne, for vi har en sund kultur og en stærk mentalitet, understreger Frederik Bjerrum.

Frederik Bjerrum har repræsenteret Odense, Frederikshavn, Herlev, SønderjyskE og Rungsted i Metal Ligaen, inden han i sommeren 2023 vendte hjem. Han kan glæde sig over en guldhjelm på den hjemlige ”hattehylde” og fordoblede sidste år antallet af sølvmedaljer i samlingen.

– Jeg vil kalde Frederik for en kreativ og klog spiller med mange kompetencer. På et ishockeyhold er der brug for både disciplin og hårdt arbejde. Men der er også brug for kreative spillere, som kan noget, når vi har pucken, og som er i stand til at holde på den. De kvaliteter har Frederik.

– Hovedskader er noget skidt, og en grim hovedskade holdt Frederik ude i store dele af sidste sæson. Heldigvis er han symptomfri. Ishockey er en kontaktsport, og det er generelt vigtigt, at spillere kommer tilbage og er både fysisk og mentalt klar efter skaden. Det føler jeg mig sikker på, at Frederik er, slutter Dan Jensen.


Aalborg Pirates henter amerikanske backbrødre DAVID MADSEN forlænger med SønderjyskE