Ny mand i den gule Energy-trøje er den 25-årige forward Zach Pochiro fra St. Louis i den amerikanske delstat Missouri.

- Vi har søgt en type som kender vejen til netmaskerne. En målscorer, som kan hjælpe holdet med at score i de afgørende situationer. Det mener vi at have fundet i Zach Pochiro. Han er dygtig til at se mulighederne og god til at eksekvere dem, fortæller assistenttræner Thor Dresler fra Esbjerg Energy.

- I sæsonen 2017/2018 spillede Zach Pochiro 48 kampe for Allen Americans, hvor det blev til 21 scoringer. Sidste år spillede han 63 kampe og scorede 34 mål. Og når man scorer mere end 30 mål i East Coast Hockey League, siger det meget om potentialet, smiler Energy-assistenten.

I 2013 blev Zach Pochiro drafted i fjerde runde af St. Louis Blues, uden det blev til kampe i NHL for den 185 cm høje forward, der kan benyttes som venstre wing og center. Amerikaneren har primært optrådt i East Coast Hockey League, hvor det er blevet til 156 point i 214 kampe.

- Vi ved, at Zach Pochiro kan afslutte udefra. Han er farlig tæt under målet. Han opfanger en del retur-pucke og han kan sættes op til scoring af holdkammeraterne. Så jeg er overbevist om, at vi her har tilført holdet en alsidig målscorer, understreger den 40-årige assistent:

- Vi har søgt en spiller, som har spillet i første- og andenkæden. Vi søger netop spillere til vore bedste kæder, så vi håber omstillingen bliver mindre, end hvis erfaringen kom fra tredjekæden. Zach Pochiro er en producerende nøglespiller midt i 20’erne, som stadig kan udvikles og blive bedre.

Zach Pochiro har i East Coast Hockey League repræsenteret Kalamazoo Wings, Alaska Aces, Quad City Mallards, Norfolk Admirals og Allen Americans. Endelig har amerikaneren repræsenteret Chicago Wolves og Bakersfield Condors i American Hockey League.

- Zach Pochiro har prøvet meget og har oplevet miljøet i forskellige klubber og ligaer. Han bringer masser af erfaring og rutine med til Esbjerg, på trods af sin unge alder. Han ved helt klart, hvad der skal til, så han kan hjælpe holdet i Esbjerg og måske avancere til andre og større ligaer i Europa, slutter Thor Dresler.


To guldvindere tilbage hos Aalborg Pirates To finske backer på plads i Rødovre