Den 19-årige forward Victor Sand er også i den kommende sæson en del af truppen hos Esbjerg Energy.

- Victor fik ikke den start med den spilletid, som han havde drømt om sidste år. Men Victor arbejdede videre og udviklede sig gennem sæsonen. Han revancherede sig og lyttede. Jeg bad ham være solid og ikke træffe de vanskelige valg og det hjalp ham til at udfylde sin rolle på holdet, fortæller cheftræner Jason Japsers fra Esbjerg Energy.  

- Når man som ung skal ind på et hold, er det vigtigt at holdet tør stole på den nye mand. Den tillid skal man gøre sig fortjent til bl.a. ved at arbejde hårdt og træffe gode valg. Det handler blandt andet om at spille simpelt og udfylde rollen både offensivt og defensivt. Victor skal nu fortsætte sin positive udvikling.

Victor Sand er 180 cm høj og kan benyttes både som center og som wing. Den unge offensivspiller spillede 16 kampe i den forrige sæson og opnåede i alt 39 i den seneste.

- Jeg er en del af et hold, og selv om vi som hold ikke nåede alle mål, som en plads i finalen og i Final 4, så er jeg positiv. Jeg synes, at vi som hold rykkede os og tog nogle vigtige skridt fremad. Personligt er jeg stadig en ung spiller og er glad for al den spilletid som jeg kan tilkæmpe mig, fortæller Victor Sand.

- Det styrkede mit spil, at jeg fokuserede på de enkle løsninger i spillet. I Metal Ligaen bliver fejl straffet øjeblikkeligt og det har jeg måttet lære. Spilletid er vigtigt når unge spillere skal udvikle sig, så jeg har været rigtig glad for den spilletid, som jeg fik.

Victor Sand har deltaget i en U20-slutrunde. For Danmark.

- Der er dele af mit spil, som jeg har et særligt fokus på. Min ”speed” på de tre første meter vil jeg gerne forbedre og så har jeg fokus på min fysik. Arbejdet uden for isen er vigtigt når man skal udvikle sin fysik, og her er sommeren et godt tidspunkt, pointerer Victor Sand.    

- Hos Esbjerg Energy vil vi prioritere at lade unge spillere få chancen i den første del af sæsonen. Alle skal have muligheden og den giver vi bl.a. ved ikke at starte med ni udenlandske spillere. Det giver ekstra muligheder for, at kæmpe med om spilletiden og pladserne i de fire kæder. Vi prioriterer udviklingen af spillere, slutter Jason Jaspers. 

Foto: Niels Husted


Energy knytter to nye talenter til truppen Jonas Bjerrum fortsætter i Esbjerg Energy