Esbjerg og SønderjyskE gav hinanden en god og fokuseret kamp, som på mange måder stod i skærende kontrast til kamp to. Onsdag aften var unoder erstattet af disciplin og målfest var erstattet af måltørke – i hvert fald i kampens første 50 minutter, inden Travis Brown blev matchvinder for vestjyderne, der nu fører serien med 2-1.

Esbjerg Energy – SønderjyskE 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)

Tredje slag i tvekampen mellem Esbjerg og SønderjyskE skulle udkæmpes onsdag aften i Granly Hockey Arena, hvor udgangspunktet atter var helt lige ovenpå sønderjydernes stensikre sejr på 6-3 i egen hule i søndags.

Til aftenens opgør stillede SønderjyskE uden Nicolai Bryhnisveen, Daniel K. Hansen, Rasmus Schultz Lyø, William Boysen, Nikolaj Krag Christensen og Cam Spiro, mens Esbjerg var uden Jannik Christensen, Cam Brown og Tuomas Vartiainen.

Målmandsduellen stod mellem Nicolaj Henriksen og Mathias Seldrup.

Disciplin og jævnbyrdighed

Nu er alt jo ganske vist relativt. Men lokalopgøret og omstændighederne taget i betragtning, så var første periode faktisk ganske afdæmpet. Særligt hvis man sammenligner med seriens to første opgør.

Denne aften syntes der også umiddelbart at være mere fokus på spillet, end der var på de mange unoder, som særligt i seriens andet opgør, kostede begge mandskaber et hav af udvisninger.

Kampens første scoringschance lod vente på sig i omkring tre minutter og det var her gæsternes Anders Biel, der skabte ravage i Esbjergs defensiv og kom frem til en glimrende chance. Men desværre for gæsterne, så overplacerede Biel.

Et par minutter senere var der fare på færde i modsatte ende, da Phillip Schultz fulgte op på en retur fra Nicolaj Henriksen. Et sus gik igennem hjemmepublikummet, men pucken strøg lige forbi opstanderen.

Svenske Villiam Haag tegnede sig for gæsternes hidtil bedste forsøg, da han efter ni minutters spil kom til afslutning fra en fordelagtig position nogenlunde midt i slottet. Men Seldrup var på sin plads i målet og afviste for Esbjerg.

Åbningsperioden var langt hen ad vejen ganske jævnbyrdig og spillerne virkede til at have fokus på at undgå udvisninger. Der kom dog en enkelt af slagsen, da Valdemar Ahlberg efter 12 minutter måtte bruge ulovlige midler for at stoppe en offensiv Esbjerg-aktion. To minutter for hooking sendte Esbjerg i overtal for første og eneste gang i kampen.

Med en mand ekstra på isen fik Esbjerg naturligt etableret et vist overtag. Men trods etableret spil i gæsternes zone gennem det meste af de to minutter, så formåede vestjyderne ikke at finde sprækker i gæsternes box play.

første periode sluttede derfor uden scoringer efter 20 ganske lige minutter, hvor gæsterne måske var en tand bedre i periodens indledning, mens Esbjerg fik et lille overtag som man nærmede sig et kvarters spil.

Fokuseret stillingskrig

I anden periode var billedet langt hen ad vejen det samme som i første. Begge mandskaber leverede en fokuseret og disciplineret indsats. Der blev ikke givet meget væk og som følge heraf var antallet af åbne chancer beskedent.

Der skulle da også gå fem minutter, før Esbjerg bød ind med den første halve chance, da Oscar Schulze gik med frem og fik sendt en afslutning lige forbi fjerneste opstander. Minuttet efter havde gæsterne en tilsvarende mulighed i modsatte ende, men Villiam Haags afslutning gik lige på Seldrup.

Lige inden man nåede periodens halvvejsmærke var der i to omgange panik foran Henriksen mål, hvor et stort klumpspil to gange gav sved på panden hos gæsternes defensiv. Det så også ud til, at pucken i en enkelt situation var ganske tæt på målstregen, men det blev ved lige ved og næsten for vestjyderne.

Gæsterne tog kampens momentum kort efter ovennævnte Esbjerg-pres. SønderjyskE-spillerne fik her ved flere lejligheder bidt sig godt og grundigt fast i Esbjergs zone. Men trods et par gode forsøg, så lod kampens første mål fortsat vente på sig, og yderligere 20 fokuserede og disciplinerede minutter sluttede 0-0.

Esbjerg fik hen mod periodens slutning raget en udvisning til sig ved Henrik Mærsk Clausen og gæsterne kunne slutte anden og starte tredje periode i overtal.

Travis Brown brød måltørken

Esbjerg formåede at klare sig igennem deres første og eneste undertalssituation i kampen og kunne herefter indlede jagten på kampens første mål. En jagt der skulle vise sig at give bytte, da vestjyderne fik leveret lige præcist det der skulle til i en ganske glimrende tredje periode.

Første gang der for alvor var fare på færde foran gæsternes mål var i det 7. minut, hvor Esbjerg gik på mål med flere folk på én gang. Men en stresset sønderjysk defensiv blev reddet af dommerens fløjte, der uheldigvis lød lige rigeligt tidligt, da pucken stadig var fri.

Med det sagt, så leverede dommerne i øvrigt en ganske habil indsats denne aften, hvor alle implicerede parter virkede til at være ganske godt tilfredse med, at det meste af kampen foregik i spil fem mod fem. Men det var naturligvis også spillernes fortjeneste; begge hold var gode til at finde linjen og tilmed holde sig på den rigtige side af den.

SønderjyskE tegnede sig for flest afslutninger i tredje periode, men der virkede til at være lidt mere pondus i vestjydernes angreb, som også i det 8. minut var tæt på at give et forløsende åbningsmål, da der var pres på tæt under mål, hvor Nicolaj Henriksen dog fik flyttet målet.

I slutspillet er det ofte det, at gøre de små ting rigtigt, som vinder kampe. Det var Esbjergs og kampens eneste mål et glimrende eksempel på. Will Merchant fik på gæsternes blue line lige nøjagtigt holdt en dansende puck inde i gæsternes zone.

Tidligere på sæsonen var den puck muligvis smuttet ud af zonen, men ikke i aften, hvor den via Phillip Schultz endte hos Travis Brown, der tog chancen fra distancen. Forsøget passerede venner og fjender og endte i netmaskerne bag Henriksen. 1-0 var dermed en realitet og Brown havde brudt 50 minutters måltørke.

SønderjyskE kom efterfølgende ud med en mere offensiv indstilling, hvilket kun var naturligt, da et udlignende mål naturligvis skulle jagtes.

I slutfasen satsede gæsterne også hele butikken og erstattede Henriksen med en ekstra markspiller med 1:17 tilbage. 15 sekunder senere var gæsterne meget tæt på en udligning, da man fik skabt en gigantisk chance tæt under mål. Men Esbjerg slap med skrækken og kunne med nød og næppe hive seriens anden sejr i hus.

Vestjyderne er dermed oppe med 2-1 i kampe inden kamp fire, som spilles fredag aften i Vojens.

OT-DRAMA I ODENSE: Jonsson afgjorde for Herlev OPTAKT: Odense Bulldogs-Herlev Eagles