Esbjerg Energy fik revancheret indsatsen men ikke resultatet, da årets sidste kamp blev spillet i Frøs Arena i det sønderjyske.

Esbjerg Energy fik revancheret indsatsen men ikke resultatet, da årets sidste kamp blev spillet i Frøs Arena i det sønderjyske. Efter gårsdagens skuffende indsats foran et fyldt Granly Hockey Arena, var der ikke en finger at sætte på arbejdsindsatsen, da holdet her til aften tabte 1-0 efter overtime og straffeslag. Esbjerg fik Grayson Downing skadet i går, og han står desværre foran endnu en skadespause.

En næsten udsolgt Frøs Arena kunne se hjemmeholdet komme bedst fra start, hvor et par hasarderede afleveringer i egen zone skabte nogle halvstore muligheder som Mathias Seldrup måtte tage sig af. Efter nogle minutter overtog Esbjerg Energy mere af spillet, og pressede hjemmeholdet højt. Det stressede tydeligvis værterne og kastede flere fejlafleveringer af sig. Jesse Mychan havde en stor chance efter fem minutter, og ellers blev der afsluttet flittigt. Med lidt under tre minutter tilbage kom der en omdiskuteret situation. Hovedparten af de 250 på gæstetribunen (selvfølgelig partiske), som så situationen fra den bedste vinkel, så pucken oppe i nettaget. Folk lige bag ved målet ligeså, men manden med den afgørende stemme, tøvede, og vinkede afværgende til stor frustration hos spillere og tilskuere (kun de esbjergensiske – selvsagt). Ærgeligt, for det havde lunet med en enkelt pind på brættet.

Anden periode blev mere lige, og uden de helt store chancer. Der var nogle enkelt bud, men begge målmænd tog godt fra sig. Det var dog langt fra kedelig ishockey. Der blev kæmpet godt og fightet fra begge hold. Umiddelbart var der lidt mere krudt i skøjterne på Esbjerg, og hjemmeholdet havde nok at gøre med at holde fokus på den defensive del.

Et par udvisninger ramte i begyndelsen af tredje periode. Først måtte Andreas Pedersen ud, og den var næsten afværget, da SønderjyskE måtte sende en spiller i boksen for en høj stav. Her manglede Downings spilfordeling og kølige overblik, for det var ikke det helt vilde, som kom ud af overtallet.

Esbjerg fik en overtalschance mere midtvejs i perioden, men uden at kunne få overlistet Nicolaj Henriksen i SønderjyskE´s mål. De sidste minutter lidt mere krampagtige. Ingen af holdene storsatsede og kampen endte med en sjælden 0-0 efter ordinær tid. Overtiden bød heller ikke på scoringer, selvom hjemmeholdet fik en stor mulighed, da Esbjerg fik tilraget sig en udvisning i overtiden. Kampen skulle afgøres i straffeslag. Esbjerg Energys tredje straffeslagsafgørelse i sæsonen, men heller ikke tredje gang lykkedes det. Niklas Andersen overplacerede. Zach Pochiros forsøg blev reddet, og da værterne scorede på to af tre straffeslag var afgørelsen allerede faldet inden Esbjerg sidste skytte. En trist afslutning på året med kun ét point mod lokalrivalerne. Esbjerg Energys næste kamp er fredag den 3. januar, hvor Odense Bulldogs gæster Granly Hockey Arena. Der er kampstart kl. 19.00.

OPTAKT: Esbjerg Energy-Odense Bulldogs Henriksen matchvinder på sin gamle hjemmebane