Det lykkedes søndag for Esbjerg Energy at tage endnu ”et stik” i semifinaleserien mod Aalborg Pirates. I morgen tirsdag kl.19.30 spilles kamp fire mellem de to mandskaber i Granly Hockey Arena:

- Vi har overordnet set spillet godt i serien mod Aalborg. Men også lidt som i kvartfinalerne mod Odense. En god kamp har afløst en mindre god kamp. Vi vandt kamp 1 deroppe, måtte se os slået hjemme fredag, men slog tilbage med en god kamp deroppe søndag og fører serien, vurderer cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Det lykkedes os at flytte fødderne og bevæge os godt rundt på isen i kamp 3. Vi holdt fokus, bevarede koncentrationen og lod os ikke lulle i søvn. Vi vandt initiativet i kampen, de slog tilbage, men vi holdt hovedet koldt og blev ved at skabe chancer uden at overlade for meget til dem.

Esbjerg Energy vandt kamp 1 med 5-4 efter ”overtime”. Aalborg Pirates besejrede vestjyderne på egen is med 3-2 efter ”overtime” i kamp 2. Søndag tog Energy-drengene igen føringen i serien med en 7-4 sejr efter tre scoringer af Grayson Downing, to mål af Frederik Bjerrum og et enkelt mål af Simon Grønvaldt og Josh Winquist.

- Der er rigtigt langt igen. Ufatteligt langt. Vi har sikret to sejre i de første tre kampe, men vi mangler stadig to sejre, så vi er halvvejs. Vi har skabt et godt fundament, men sejrene bliver sværere og sværere at sikre, efterhånden som serien skrider frem. Vi tager udfordringen på den sædvanlige måde, et skridt ad gangen. Med fuldt fokus på den næste kamp.

- Det bliver sagt mange gange i sådan en semifinaleserie, men vi står overfor en stærk modstander. De er grundspilsvindere og har et stærkt hold. De har spillet finaler hvert år siden 2020 og er blevet mestre de to seneste år. Det har givet dem tro på egne evner. Men sejrene giver også os selvtillid. Vi kender vores muligheder og dem går vi efter, fortsætter Energy-coachen.

De seneste kampe mod Aalborg Pirates bød på udsolgt og næsten 4200 mennesker i Granly Hockey Arena.

- Rammerne er vigtige og en del af slutspillet. De er vigtige for organisationerne. De er vigtige for spillerne og de er vigtige for publikums oplevelse. Vi har flere gange spillet i udsolgte eller tæt på udsolgte haller. Det er en oplevelse og vi er glade for den opbakning vi har fået fra vores fans. De kan blive vigtige.

- Nu skal vi tage initiativet med hjem fra kampen i Aalborg. Vi skal bevare det mindset og den koncentration, som vi spillede med deroppe. Måske har hjemmebanen endnu hidtil ikke haft den store betydning, men vi skal udnytte de fordele, som hjemmebanen giver os. Og det kan vi starte med i kamp 4, slutter Jason Jaspers.x

Foto: Niels Husted


Esbjerg sikrede sig tre matchbolde efter 90 minutters drama Aalborg udlignede serien efter overtidssejr i Esbjerg