Efter 40 helt lige minutter trak SønderjyskE afgørende fra i tredje periode, hvor man på 14 gyldne sekunder afgjorde kampen i Esbjerg og dermed sikrede sig den sjette sejr på stribe over lokalrivalerne i indeværende sæson.

Esbjerg Energy – SønderjyskE 1–4 (0-1, 1-0, 0-3)

Tirsdag aften var det tid til Metal Ligaens sidste spillerunde i den indeværende sæsons grundspil. Sidste spillerunde, som igen blev spillet for tomme tribuner, var samtidigt vestjydernes sidste chance, for at få skovlen under de sønderjyske lokalrivaler. SønderjyskE har således vundet samtlige fem indbyrdes opgør mod Esbjerg i denne sæson.

Der har dog ikke været tale om, at sønderjyderne har fejet vestjyderne af banen, tvært imod, så har alle de indbyrdes opgør faktisk været ganske jævnbyrdige og to gange har der da også skullet mere end 60 minutters effektiv ishockey til, for at finde en vinder. Men sønderjyderne må utvivlsomt have et mentalt overtag forud for det kommende slutspil, uanset hvornår og i hvilken form det så måtte blive afviklet.

Gæsterne havde mest at spille for denne tirsdag, hvor man med en sejr kunne sikre sig 2. pladsen i grundspillet, hvis Herning samtidigt snublede hjemme mod Aalborg. Esbjerg var derimod sikret 6. pladsen, uanset kampens udfald.

Værterne måtte til aftenens opgør stille uden Grayson Downing, Christian Wejse og Kasper Krog, mens SønderjyskE savnede Daniel Galbraith, Daniel Hansen og Frederik Bjerrum.

Målmandsduellen stod mellem Nicolaj Henriksen og Mathias Seldrup.

Biel sendte gæsterne på sejrskurs

Værterne kom bedst ud til opgøret og tegnede sig tidligt for et par nærgående forsøg. I sær David Madsen kunne med lidt held have bragt Esbjerg i front efter et par minutter, men Henriksen kom i vejen i gæsternes mål.

Esbjerg fortsatte dog de gode takter og var i det hele taget det mest toneangivende hold de første 7-8 minutter, hvor langt det meste foregik i gæsternes zone.

SønderjyskE fik dog stille og roligt arbejdet sig ind i kampen og kom da også til et par gode muligheder, som man nærmede sig periodens halvvejsmærke.

Derfor var det måske heller ikke så overraskende, da Anders Biel i det 10. minut kunne sende pucken fladt ind under Mathias Seldrup til en SønderjyskE-føring på 0-1.

Minuttet efter havde gæsterne en gigantisk mulighed for at fordoble føringen, men en af årets måske største chancer tæt under mål blev brændt på det skammeligste.

Sekvensen efter var det så Esbjerg der var tæt på, da Matt Pistilli blev sat godt op til afslutning midt i slottet, men desværre for vestjyderne, så overplacerede Esbjerg-kaptajnen sin afslutning.

Et sønderjysk power play i det 12. minut kastede ikke de store muligheder af sig, selvom gæsterne på glimrende vis fik etableret sig i Esbjergs zone.

I periodens sidste minut fik Esbjergs Matt Pistilli igen en chance af de store, da han blev spillet helt fri foran mål. Men Henriksen var hurtig med benskinnen og fik afværget for gæsterne.

Vestjysk udligning i overtal

Da Phil Lane sluttede første periode af med at rage en udvisning til sig for cross-checking, ja så kunne Esbjerg starte anden periode med at rulle power play-formationer ud.

1:22 og et veleksekveret power play senere stod der 1-1 på tavlen, da Matt Pistilli fik sat Jesse Mychan op til afslutning. Her tøvede den canadiske slider ikke, da han sikkert sendte pucken ind bag Henriksen.

Efter en rum tid med meget spil i midtzonen begyndte gæsterne at røre mere på sig igen og efter et overtag på et par minutter fik man også trukket en udvisning på Esbjergs Jonas Torbsensen.

I power playet der fulgte i kølvandet på udvisningen forhindrede kun en stor redning af Mathias Seldrup, gæsternes MacGregor Sharp i at bringe SønderjyskE i front igen.

I det hele taget var målmændene ganske godt kørende denne aften.

Seldrup kom på overarbejde igen, da der resterede fem minutter af perioden. Jeppe Vinther fik her raget en udvisning til sig for en holding.

Dermed SønderjyskE med power play igen og her bød både Justin Maylan og Luka Vidmar ind med et godt forsøg. Seldrup stod dog distancen og de to hold gik til pause med 1-1 på tavlen.

SønderjyskE trak fra og afgjorde på 14 gyldne sekunder

Allerede et par minutter inde i tredje periode var der fare på færde i Esbjergs zone, da gæsterne pressede på og tog turen ned bag om mål, hvor Esbjerg-backen Jannik Christensen måtte agere målmand, for at forhindre et sønderjysk føringsmål. Måske et forvarsel til Esbjerg om hvad der ventede.

Fire minutter senere tog gæsterne i hvert fald føringen, da Justin Maylan fandt Daniel Nielsen, der fik sendt pucken ind bag Seldrup til 1-2. Esbjerg-målmanden så ikke alt for overbevisende ud i den situation.

Seldrup var til gengæld helt og aldeles chanceløs, da han kun 14 sekunder senere atter blev passeret. Det var her Steffen Frank, der med en glimrende tværpasning fandt en fremadstormende Phil Lane, der ikke havde nogen problemer med at finde det fjerneste hjørne og bringe gæsterne i front med to.

Sønderjyderne fik også sat en enkelt scoring mere ind mod kampens slutning, da man med et par minutter igen bragte sig på 1-4. Mathias Seldrup var egentligt på vej ud, men nåede at komme tilbage i målet, da gæsterne vendte spillet hurtigt. Det var her Mike Little der stod for oplægget til Justin Maylan.

SønderjyskE måtte se Phil Lane forlade isen tre minutter før tid, da han blev ramt af en vildfaren puck. Lane kunne dog selv begive sig mod omklædningsrummet.

SønderjyskE tog dermed den sjette sejr over Esbjerg i denne sæson. Dette efter en relativt velspillet kamp, der dog aldrig kom i nærheden af den tænding og gnist, som normalt kendetegner og præger lokalopgørene de to klubber imellem.

Esbjerg Energy kårede #20 Sune Hjulmand til kampens spiller.