Pirates havde ikke de store problemer med at besejre gæsterne i aften i det nordjyske. Kabanov scorede i sin "genkomst"

Aalborg Pirates var storfavorit i dagens kamp mod Herlev Eagles i Bentax Isarena. Og den tilbagevendte guldhelt Kirill Kabanov fik den helt perfekte start på sæsonen med både det første mål i kampen og en efterfølgende assist til 2-0-målet, som Mikkel Højbjerg satte ind i tredje periode.

Det var også en tredje periode, hvor Anders Krogsgaard fik sat sin første scoring i Aalborg-trøjen, så det var på alle måder en fin aften for de ganske mange fans, der var mødt op for at støtte hjemmeholdet i aften.

Emil Jidskoug havde en travl aften i buret for Herlev Eagles. Allerede tidligt i kampen satte Pirates svenskeren under pres, og der var tung trafik mod gæsternes mål. Jidskoug og Herlev-defensiven stod godt imod i begyndelsen, men kunne ikke holde for, da Kirill Kabanov sendte en puck af sted fra en meget spids vinkel.

Skiven smuttede ind bag Jidskoug, der fortsatte med sit bundsolide spil i anden periode, hvor Aalborg fortsatte med at presse på.

Den optiske overlegenhed var ganske stor hos hjemmeholdet, og i den anden ende blev George Sørensen ikke sat på de vilde prøver.

Syv minutter inde i tredje periode scorede Højbjerg 2-0-målet og i fire mod fire satte Krogsgaard 3-0-målet, da Thomas Spelling spillede esbjergenseren helt blank foran et tomt mål.

Slutfasen blev præget af et kæmpe slagsmål. Ulrich Linnet ramte Jonas Jakobsen hårdt, spillet fortsatte, spillerne hørte ikke dommerens fløjte og to hele kæder ramlede sammen i nævekamp, mens Jakobsen lå på isen.

Mads Carlsen og Tobias Ladehoff røg direkte i omklædningen, Herlev kom i overtal og Johan Skinnars tampede en reducering ind for gæsterne.

Men et tungt Herlev-pres blev aldrig en realitet. I stedet scorede Pierre-Olivier Morin kampens sidste kasse i slutfasen og det hele endte 4-1 til hjemmeholdet på en aften, hvor der ikke var tvivl om udfaldet.

Galleri: Flotte billeder fra premieren i Rødovre Poulsen og Nielsen drev Herning til sejr