Der er lagt op til et spændende lokalbrag i den en syd- og sønderjyske kvartfinaleserie i Metal Ligaen mellem Esbjerg Energy og SønderjyskE. I morgen fredag kl. 19.00 er esbjergenserne værter i kamp 1 i Granly Hockey Arena og søndag kl. 19.00 har sønderjyderne hjemmebane i Frøs Arena i Vojens i de to mandskabers andet opgør:

- Det er som altid i denne sport sandhedens time, når slutspillet begynder. Det er nu fårene skilles fra bukkene og sæsonen defineres som en succes eller en skuffelse. Det bliver tæt og intenst. Vi møder et godt hold, så intet er givet på forhånd, og alle har det samme mål: Et mesterskab og en guldhjelm, forklarer cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Jeg har været i Esbjerg et stykke tid, men det blev hurtigt klart for mig, at rivaliseringen mellem Esbjerg Energy og SønderjyskE er noget helt specielt. Du oplever ret hurtigt, både på spillerne på isen og blandt folk omkring holdene, at der er noget ganske særligt på spil i de kampe, så det bliver om muligt endnu mere intenst i slutspillet.

Esbjerg Energy har tre gange i denne sæson besejret SønderjyskE, en gang efter overtime, men har også måttet se sig besejret tre gange efter to overtidsnederlag. Vestjyderne sluttede grundspillet som nummer fire, fire point foran SønderjyskE på femtepladsen.

- Så jeg forventer en fantastisk serie. Vi er bevidste om, at skader har drillet i Vojens, men vi ved også, at flere er kommet tilbage eller er tæt på. Men skader eller ej. SønderjyskE er et godt hold, som vi er nødt til at respektere, hvis vi skal sende dem på tidlig sommerferie, fortsætter Energy-coachen.

- Slutspillet er en særlig tid, turneringen er ny og spillet er et andet. Kampene er anderledes og intensiteten og kvaliteten får et ekstra nøk opad. Derfor er det nærmest en selvfølge, at der i slutspillet selvfølgeligt ikke er lette kampe. Vi skal være den bedste version af os selv og yde det ekstra, som gør forskellen.

Både i kvartfinalerne, semifinalerne og i finaleserien spilles der bedst af syv kampe, hvilket betyder, at der skal fire sejre til at sikre avancement.

- Med en god periode fra jul og frem til nu har vi gjort os fortjent til 4. pladsen og de fordele, som den giver. Vi starter hjemme, rejser måske lidt mindre og spiller en eventuel syvende og afgørende kamp hjemme. Det er en fordel, og den skal vi forsøge at udnytte.

- Men intet er givet på forhånd. Flere ting, skal gå op i en højere enhed. Vi har før manglet folk til afgørende kampe og betalt en pris for det. Vi har oplevet ”stolpe ud” og overtidsnederlag og betalt prisen for det, men holdet har også oplevet succeser. Dem håber vi på at få mange af i år og derfor gå hele vejen, slutter Jason Jaspers.

Foto: Niels Husted


Esbjerg leverede stærkt comeback; Søren Nielsen afgjorde i overtiden Kaster: Esbjerg-Sønderjyske bliver ultratæt og med tryk på kedlerne