Den 32-årige forward Rasmus Bjerrum er nu klar til sin 5. sæson som Energy-spiller og sin sæson nummer 14 i den danske liga.

– Rasmus er en af de spillere, som jeg har kendt siden ungdomsårene, hvor jeg arbejdede med ham på ungdomslandsholdene. Med Rasmus er der ingen tvivl om, hvad du får. Med aftalen med Rasmus får vi en dygtig ishockeyspiller, som man kan vælge at benytte på mange måder, udtaler cheftræner Dan Jensen fra Esbjerg Energy.

– Rasmus har spillet i mange sæsoner, og han kan som rollemodel være med til at guide og motivere unge spillere, som ikke har været med så længe som ham. Med sin alsidighed og evne til at passe ind på mange måder er Rasmus en spiller, som kan benyttes i både de mere offensive og defensive kæder.

Rasmus Bjerrum debuterede for EfB Ishockey i 2009 og var forbi Frederikshavn og Odense, inden turen gik til Glasgow Clan og den britiske EIHL-liga. Siden sommeren 2020 har Rasmus Bjerrum repræsenteret Esbjerg Energy.

– Det er noget særligt at repræsentere sin hjemby og spille i Esbjerg. Det var fedt at opleve noget andet og få oplevelserne, fx i Glasgow. Det gav nogle oplevelser, som jeg ikke vil glemme. Men det er ekstra fedt og noget helt særligt at komme hjem igen. Det er dejligt, jeg stadig har muligheden for at spille her, fortæller Rasmus Bjerrum.

– Vi får med Dan Jensen en ny træner, som kommer med ny inspiration. Jason Jaspers var her i fire sæsoner, og alle havde i en vis grad fået roller på holdet. Med en ny træner skal alle vise sig frem på ny, og det skulle gerne give mere ild i øjnene til træning og kamp. Det tror jeg, er en fordel.

Rasmus Bjerrum har spillet 632 kampe i den bedste danske liga, hvor det er blevet til 101 scoringer og 286 point. I den britiske EIHL-liga spillede vestjyden 110 kampe, scorede 36 mål og tegnede sig for i alt 84 point. Den vestjyske wing har repræsenteret Danmark til U18- og U20-VM.

– Vi har en rigtig god stamme på holdet. Vi spillede finaler i sidste sæson, men nu håber jeg, at vi kan tage det næste skridt. Vi har bygget et solidt og godt fundament, som vi kan bygge videre på. Nu får vi som nævnt en ny træner, som bringer ny inspiration, – en inspiration, som jeg håber kan hjælpe os til at tage det næste skridt, forklarer forwarden.

– Vi kom langt i slutspillet i sidste sæson og fik sommerferie sent. Nogle af os har taget en lille pause, men nu er vi alle i gang igen. Nogle af forberedelserne til den nye sæson sker individuelt, andre med holdet. Men vi er godt i gang med at skabe et godt fysisk fundament, som gerne skal bringe os langt i den nye sæson, slutter Rasmus Bjerrum


Den 26-årige canadiske back Gordie Ballhorn er klar til endnu et år for Esbjerg Energy Landsholdsspilleren Phillip Schultz fortsætter hos Esbjerg Energy i den kommende sæson