Den 30-årige vestjyske forward Rasmus Bjerrum fortsætter hos Esbjerg Energy.

- Det er jo dejligt at være hjemme. Her er jeg tæt på det hele. Familie, venner og hjembyen. Man kan næsten sige, at jeg er tilbage i den klub, hvor det hele begyndte. Det giver mig en ganske særlig eller speciel følelse at være her, fortæller den 179 cm høje wing.

- I grundspillet i sidste sæson gik det ikke helt som jeg havde tænkt. Scoringerne og pointene udeblev. Jeg var dog bevidst om, at jeg havde kvaliteterne til at finde scoringerne og pointene frem og måtte arbejde endnu hårdere for at nå det. Og så er det dejligt når man oplever at arbejdet bærer frugt og resultaterne kommer til sidst.

Rasmus Bjerrum har i to sæsoner repræsenteret Frederikshavn White Hawks og han spillede fire år for Odense Bulldogs inden har tog springet til den britiske liga. I to sæsoner spillede esbjergenseren i EIHL for Glasgow Clan.

- Det er sandt, at Rasmus fik leveret et lidt skuffende grundspil i sidste sæson. Men han formåede til gengæld at levere varen, da det gjaldt i slutspillet. Rasmus tog arbejdshandskerne på, fandt det fysiske spil frem og pressede modstanderne. Det gav resultat, fortsætter cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Viljen og den professionelle tilgang gjorde en forskel. Han har ud over egne resultater bragt rutine og erfaringer fra en udenlandsk liga ind i truppen, som unge spillere har kunnet profitere af. Han har været villig til at lære fra sig og de yngre har været villige til at lytte. Det har været en gevinst.

Sammenligner man Rasmus Bjerrums slutspil i foråret 2022 med slutspillet året før, er antallet af mål og point forøget. I 12 sæsoner i den danske liga har Rasmus Bjerrum spillet 507 kampe, scoret 84 mål og er noteret for 226 point. I den britiske liga nåede Energy-forwarden 110 kampe, 36 mål og i alt 84 point. 

- Jeg synes også, at tingene fungerede til sidst. Og det lykkedes for mig at øge min produktion. Men vi ville da meget gerne have været videre fra semifinalerne. Jeg vil gerne bidrage med min rutine og hårdt arbejde til truppen, så jeg glæder mig til endnu en sæson i den gul/blå trøje, slutter Rasmus Bjerrum.

Rasmus Bjerrum har repræsenteret Danmark ved en U18- og en U20-slutrunde og har spillet en sæson i Champions Hockey League.

Foto: Niels Husted


Oscar Schulze forlænger med Energy HENRIK MÆRSK FORLÆNGER MED ENERGY