Esbjerg dominerede gennem store dele af kampen, men formåede ikke at udnytte mulighederne mod et Odense-mandskab, der gjorde det simple og som kendte sin besøgstid når chancerne bød sig. Trods et sent Esbjerg-comeback 23 sekunder før slutsignalet, så var det alligevel gæsterne der endte med at trække det længste strå i overtiden.

Esbjerg Energy – Odense Bulldogs 3–4 (1-1, 1-1, 1-1, 0-1)

Esbjerg tog tirsdag aften imod Odense, til det der var de to holds andet indbyrdes opgør i indeværende sæson. Esbjerg vandt det første opgør på Fyn efter overtid, som følge af noget der kunne ligne et selvmål af keeper Cowley, men siden har vestjyderne været svingende både spille- og resultatmæssigt.

Odense stillede uden Jakob Wittendorf og Lucas Bjerre Rasmussen, mens Esbjerg måtte igen måtte undvære en række profiler: Grayson Downing, Zach Pochiro og Trevor Cheek var udenfor truppen, mens Matt Pistilli og Jesse Mychan, som de eneste spillere, umiddelbart var listet i en vestjysk ”fjerdekæde”.

Målmandsduellen stod mellem Kasper Krog og Evan Cowley.

Esbjerg toneangivende med stærk offensiv

Kampen var tre minutter gammel, da værternes Travis Walsh tegnede sig for den hidtil største chance, da han blev spillet helt fri lavt i slottet. Afslutningen manglede dog lige det sidste og Cowley i Odense-målet blev den store i den duel.

Det stod tidligt i perioden klart, at Jesse Mychan og Matt Pistilli synes at være så klar, at de var tiltænkt en vis rolle i aftenens kamp, hvor de da også var med til at diktere Esbjerg-offensiven som perioden skred frem.

Lidt overraskende var det dog gæsternes der kom først på måltavlen, da Riley Bourbonnais efter syv minutter effektivt udnyttede fynboernes første reelle chance i kampen. Pucken blev fra en halvspids vinkel sendt op i nettaget bag Krog og Odense var oppe med 0-1.

Det var dog fortsat hjemmeholdet der var mest på pucken og som tilmed fik skabt mest fremadrettet, hvor man var ganske målsøgende i det offensive spil gennem kampens åbningsperiode.

Et Esbjerg-mål lå derfor i luften og det kom da også efter 13 minutters spil. Fra distancen lagde Travis Walsh pucken på mål, Odense-keeperen kunne kun halvklare og Brett Welychka var hurtigt over returen, som blev sendt ind under Cowley til 1-1.

Spillemæssigt så Esbjerg sig ikke tilbage herefter. Man havde foden solidt placeret på gaspedalen og havde ved flere lejligheder gæsternes mål under belejring. Til tider blev det dog lige fint nok. Stillingen var fortsat 1-1, da de to hold gik ud til den første pausete. I Esbjerg-lejren synes man nok, at man burde have taget føringen efter første periode.

Udvisninger kostede begge veje i underholdende anden periode

Anden periode var kun 25 sekunder gammel, før Odense tog kampens første udvisning. Det var Cole Candella, der måtte til afkøling for en holding.

Esbjerg var ikke sene til at udnytte muligheden til at bringe sig i front, da man halvandet minut senere bragte sig i front med 2-1 efter et vedvarende pres. Niklas Andersen leverede et glimrende forarbejde i gæsternes zone og forsøgte sig på Cowley, der sendte returen lige ud til Matt Pistilli, der køligt eksekverede tæt under mål.

Da Valdemar Ahlberg efter 13 minutter satte sig til rette i straffeboksen i 2 + 10 minutter gik det til gengæld glimrende for Odense med at finde melodien. Man fik sig hurtigt etableret i værternes zone og da et forsøg endte i endbanden og sprang lige ind foran mål, hvor Henry Hardarson var hurtig i opfattelsen og tæt under mål fik listet pucken ind bag Krog til 2-2.

Esbjerg nåede at få raget endnu en 2 + 10 minutters udvisning til sig 16 minutter inde i perioden, hvor det var en tackling af Niklas Andersen, der blev takseret til en boarding. Esbjerg altså dermed nede med yderligere to forwards i første del af tredje periode.

Sent Esbjerg-comeback sendte kampen ud i overtid

Gæsternes Yannick Vedel var blandt de mest toneangivende hos fynboerne denne aften, og den giftige forward kunne da også med lidt held, have bragt Odense foran efter seks minutter, da han pludseligt stod helt blank foran mål. Men forsøget blev overplaceret og dermed altså fortsat 2-2 på tavlen.

Esbjergs David Madsen trak en udvisning kort tid herefter, men gæsternes power play blev kortvarigt, da Henry Hardarson blot 11 sekunder senere ligeledes måtte en tur i straffeboksen. I spil fire mod fire havde gæsterne to gigantiske muligheder for at bringe sig i front, men først blev der slået et stort hul i luften, da man simpelthen ramte forbi pucken og sekvensen efter måtte Krog hive en stor redning op af hatten på forsøget fra gæsternes bedste, Riley Bourbonnais.

Perioden begyndte mere og mere at ligne en nervepirrende stillingskrig, men veloplagte Yannick Vedel ville det anderledes og sendte med en formidabel afslutning pucken helt op i krogen til 2-3 13 minutter inde i perioden. Kasper Krog var chanceløs.

Odense fik trukket tre udvisninger i kampens sidste seks minutter og trods en heroisk arbejdsindsats, ja så kunne man til sidst ikke modstå presset længere, da Matt Pistilli var hurtig over en returpuck og med sit andet mål i kampen udlignede til 3-3 i power play. Der resterede blot 23 sekunder af tredje periode. Krog var her erstattet med en ekstra markspiller.

I overtiden var det dog gæsterne der løb med det ekstra point, da Cole Candella modtog pucken i udkanten af slottet og gik på mål, hvorefter han sikket passerede Krog til 3-4.

Kynismen og effektiviteten havde i det store billede været den væsentligste forskel på de to holde denne aften, hvor Esbjerg dominerende i store perioder, men hvor det til tider blev for fint og omstændeligt når der skulle afsluttes. Anderledes konsekvente og effektive var fynboerne, der altså kunne sætte to tiltrængte point ind på kontoen.