Samarbejdet mellem Esbjerg Energy/Esbjerg IK og Nordamerikansk ishockey har resulteret i en fantastisk case. Grundet Covid19 er mange ishockey-ligaer lukket ned eller sat på hold. Dette er også gældende for OHL, som foreløbig er sat på hold.

Via samarbejdet med det nordamerikanske netværk er der etableret dialog med Chase Stillman, som til dagligt spiller for OHL-klubben Sudbury Wolves. Det er gået stærkt, siden dialogen startede med familien Stillman, og til de landede i Billund i lørdags og efter endnu en corona test ankom til Esbjerg, hvor vi har indkvarteret dem. Med sig har Chase sin familie, som samtidig bruger tiden og dette ”spil-stop” i OHL ligaen, til en rejse hertil, hvilket vi i Esbjerg Energy og Esbjerg IK hilser velkommen.

For den unge 17-årige var det en nem beslutning at tage til Danmark: The season in the OHL got pushed back and I was looking for a place overseas to go and play, until the season hopefully starts back up again. The situation back home is that all ice hockey is cancelled for now, and I really wanted to go play, so I got in touch with my agent, and I am really happy that this opportunity came up.”

Esbjerg Energy/Esbjerg IK har fået mange positive tilkendegivelser fra Sudbury Wolves og øvrige kontakter i det nordamerikanske. Vores formål med denne udveksling er, at den skal være en del af den fortsatte udvikling, vi er i gang med i Esbjerg IK. Det er tiltænkt, at Chase skal spille på vores U20 hold i den danske Talentliga.

Han vil komme i en position på U20-holdet, hvor han med sin fart og dygtighed vil hæve niveauet på både træninger og i kampe. Vi har plads til ham på vores U20 hold, og det er vigtigt at understrege, at vi fortsat ønsker at udvikle på egne talenter i det tempo, vi mener, de er klar til.

Chase er selvsagt bevidst og velvidende om, at OHL ligaen, som han kommer fra, er hurtigere end den danske U20 Talentliga, men for ham, som spiller, er det blot spændende at prøve en anden type hockey, og hans foreløbige indtryk af Esbjerg er godt: I love it here. The quality of hockey is really good here, and the guys have been really welcoming, so it has been a easy transition for me. I am just happy to be part of this team, and I really look forward to start playing games next week.”

Vi byder hermed officielt familien Stillman velkommen til Esbjerg.

Spørgsmål mv. rettes til: Søren Madsen (sm@esbjergik.dk) eller Esben Nielsen (en@esbjergik.dk)


Energy udfordrer Metal Ligaens tophold Nordamerikaner til Esbjerg Energy