Den skudstærke angriber er tilbage i Metal Ligaen

Efter fire år i den tyske DEL-liga vender Esbjergdrengen Niklas Andersen tilbage til hjembyen og Esbjerg Energy.

Det skriver Esbjerg Energy i en pressemeddelelse, hvor Andersen præsenteres således: 

- Aftalen med Niklas er vigtig. Han har mange kompetencer: et godt skøjteløb, et fantastisk skud, der gør ham rigtig giftig, masser af fysik, og han er svær at spille overfor. Han har også et rigtig godt blik for spillet. Han er aggressiv og lægger et kraftfuldt pres på modstanderne og fylder godt op, konstaterer cheftræner Dan Jensen fra Esbjerg Energy.

Niklas er ikke bare en brik i at skaffe en bred trup. At spille med fire kæder er en ting, men at spille med fire kæder af høj kvalitet er noget andet. Vi har mange spillere af høj kvalitet, og Niklas formår at spille med på den højeste hylde. Mange er i spil til en plads, men Niklas giver os muligheden for at steppe op, og det er dejligt.

Niklas Andersen er 26 år og 180 cm høj. Han har spillet tre år for Fischtown Pinguins og et enkelt år i Augsburger Panthers i den bedste tyske række. Tidligere spillede han ungdomshockey et enkelt år for amerikanske Spokane Chiefs i den store WHL-liga. I Metal Ligaen har Niklas Andersen altid repræsenteret Esbjerg Energy. Samtidig har Niklas Andersen deltaget i tre VM-slutrunder for Danmark og har spillet to U20-slutrunder.

- Jeg havde ikke den bedste sæson sidste år i Tyskland, og det var langt fra så sjovt som tidligere at spille ishockey. Jeg oplevede gode ting i Esbjerg. Her har ishockeyen udviklet sig, og der spilles god ishockey. Jeg har mange gode år i mig, og det skaber lyst til at præstere og at komme tilbage hertil. Og måske kan jeg på et senere tidspunkt igen komme ud, forklarer Niklas Andersen.

- Jeg har masser af erfaring med fra DEL. Ligaen er bedre, selvom den ikke nødvendigvis er hurtigere end den danske liga. I Tyskland bliver fejlene bare straffet af de mange dygtige spillere, som er hentet fra store adresser. Vi skal som hold lære af de fejl, vi begår, og ikke give modstanderne mulighed for at straffe os. Og det bliver spændende at prøve sig af her igen.

Den kommende Energy-profil nåede over fire sæsoner i DEL 189 kampe. 41 gange kunne vestjyden juble over scoringer, og han tegnede sig for i alt 83 point. I Metal Ligaen har Niklas Andersen spillet seks sæsoner og 280 kampe, scoret 54 gange og er noteret for i alt 124 point.

- Der er masser af gode og positive ting at sige om Esbjerg, og Energy-organisationen har altid gjort alt for at hjælpe mig. Samtidig er ishockeyen et bedre sted, end da jeg forlod dansk ishockey. Folk møder ind om morgenen til træning, og det betragtes som et arbejde. Mange små ting har højnet niveauet, og derfor er det interessant at komme tilbage, pointerer Niklas Andersen.

- Jeg er glad for og stolt af, at vi som organisation og liga kan tiltrække spillere som Niklas Andersen. Og han vil med sine kompetencer kunne gøre en forskel for holdet. Han har høj kvalitet og er en anderledes type end de forwards, vi har. Der findes bestemt ikke mange med de kvaliteter i Metal Ligaen, slutter Dan Jensen.

 


Jaeden Martin skifter fra Rødovre til White Hawks Rutineret svensk angriber til SønderjyskE