Den unge back er sulten efter flere medaljer og mere ansvar

Den 21-årige back Mikkel Rask er klar til en ny sæson i den gule Energy-trøje, efter han sidste sæson spillede mange minutter, særligt i Metal Ligaens grundspil.

Det skriver Esbjerg Energy på sin hjemmeside, hvor man er i gang med at præsentere det nye hold, der stiller op i den kommende sæson. 

- Og den rutine er vigtig. Han gjorde sig sidste sæson mange erfaringer, og dem skal han bygge videre på i den kommende sæson. At blive Metal Liga-spiller tager tid, ikke mindst som back. Det kræver mange ting, fysisk, taktisk og teknisk, men et vigtigt element er erfaring, fastslår cheftræner Dan Jensen fra Esbjerg Energy.

Mikkel skal fortsætte sin udvikling. Han har en god vilje, og han bidrager med en god attitude. Jeg tror på, at han med tiden kan udvikle sig til en fast mand på Metal Liga-holdet. Et skridt på den vej er, at Mikkel skal finde sin rolle som ung spiller på holdet. Han skal stadig bygge på sin fysik og udvikle sin selvtillid og ro.

Mikkel Rask er 193 cm høj og har gennem hele karrieren repræsenteret Esbjerg. Han har repræsenteret Danmark til et U20-VM og debuterede i 2020 for Esbjerg Energy.

- Jeg har store forventninger til den kommende sæson. Det har vi som hold, efter vi nåede finalen i sidste sæson, men også personligt efter jeg fik en del ansvar i dele af sidste sæson. Holdet og jeg er sultne efter mere. Vi har sat os et mål, og vi ved, hvad der skal til, supplerer Mikkel Rask.

Personligt tog jeg meget med fra sidste sæson. Jeg oplevede at få ansvar på vigtige tidspunkter og følte, at jeg udviklede mig godt som ishockeyspiller. Det er et godt fundament for arbejdet op til og gennem en ny sæson. Det ønsker jeg nu at bygge videre på.

Mikkel Rask er i gang med sin 5. sæson hos Esbjerg Energy. Han har spillet 132 Metal Ligakampe i den gule trøje, heraf 50 sidste sæson, hvor han scorede et mål og blev noteret for 6 point i alt.

- Jeg er stadig en ung spiller og har brug for at lære. Jeg vil gerne samle mere erfaring og tro på mig selv, så jeg ikke handler overilet, men træffer de sikre og gode valg.

Lige nu arbejder jeg på at bibeholde og udvikle min fysik og udvikle min hurtighed. Vi er godt i gang udenfor isen. Ikke alle er tilbage endnu, men vi knokler godt på, pointerer Mikkel Rask.

- Jeg har som nævnt tillid til Mikkel og fik for alvor øjnene op for hans kvaliteter, da jeg som U20-landstræner havde ham med til U20-VM på hjemmebane i Hørsholm.

Han har udviklet sig meget som ligaspiller siden da, og jeg glæder mig til at arbejde videre med ham i den kommende sæson, slutter Dan Jensen.


SOMMERSTATUS: Odense fortsætter i samme spor JOSH WINQUIST SKIFTER til tysk ishockey