I morgen kl. 19.00 er der igen ishockey i Granly Hockey Arena, når Esbjerg Energy hjemme i Granly Hockey Arena tager Rungsted Seier Capital i Metal Ligaen.

- Vi vil altid gerne vinde, sikre pointene og udbygge vores position i stillingen, men vores overordnede fokus er på at finpudse spillet frem mod slutspillet. Vi er en del af et tæt midterfelt og vil rigtigt gerne udfordre de nærmeste konkurrenter SønderjyskE og Odense, så udgangspunktet bliver så godt som muligt for vores kamp om mesterskabet, forklarer cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Vi har netop kunnet følge vores nærmeste konkurrenter i Final4, hvor SønderjyskE snuppede pokalen, men jeg har samtidigt noteret mig, at Rungsted var dygtige mod Aalborg Pirates, som de sendte ud af turneringen. Rungsted har haft folk ude, men jeg forventer et stærkt Rungsted-hold i Esbjerg tirsdag aften.

Rungsted Seier Capital har spillet 36 kampe i Metal Ligaen og er noteret for 49 point. Nordsjællænderne blev nummer to i Final4, hvor de besejrede Aalborg med 3-0 inden SønderjyskE besejrede dem med 7-0 i finalen.

Esbjerg Energy har 62 point efter 37 kampe og stiller til kampen med en frisk 6-3 sejr over Frederikshavn White Hawks. Vestjyderne har sikret 12 af 15 mulige point i de seneste fem kampe.

- Mange forventede måske vi skulle tage en pligtsejr i Frederikshavn. Vi spillede ikke vores bedste kamp deroppe, men vi fik pointene med hjem. Lad mig minde om, at det altid er svært på udebane. Og at holdene nederst i tabellen driller alle. Oftest på hjemmebane, så der findes ingen lette kampe i denne liga.

- Lad mig understrege, at det er lettere sagt end gjort, når nogen taler om pligtsejre. Derfor er jeg tilfreds med, at vi fik sejren i Frederikshavn, men nu spiller vi igen hjemme. Modstanderen er Rungsted, og vi så, hvad de kunne præstere mod Aalborg, så vi får brug for at levere vores allerbedste, hvis vi skal have endnu en sejr mod dem, understreger Energy-coachen.

Esbjerg Energy har mødt Rungsted Seier Capitals fire gange i denne sæson, hvor det er blevet til sejre på 2-1, 2-1, 5-2 og 5-3.

- Det var en overraskende stor sejr SønderjyskE fik i Final4-finalen mod Rungsted. Men Rungsted spillede en flot kamp mod Aalborg dagen før. Den skal de have kredit for. Med en sejr hjemme mod Rungsted kan vi gøre afstanden til dem større og samtidigt holde trit med Odense og SønderjyskE i tabellen, så der er meget på spil.

- Vi kan tage en del med fra de kampe vi har spillet i de seneste 1½ måned. Nu slider vi ikke længere helt så hårdt på de enkelte spillere, for en del er kommet tilbage efter sygdom og skader. Mange bringer værdifulde erfaringer med, fra den tid, hvor vi var ramt af skader. De ting, som vi har gjort rigtigt og som bragte sejrene, skal vi fortsætte med at gøre rigtigt. Så står vi godt til slutspillet, slutter Jason Jaspers. 

Foto: Niels Husted


Esbjerg storsejrede efter 7-1 i åbningsperioden GOALSHOW: Se målene fra Frederikshavn-Esbjerg