Esbjerg Energy tager hul på en kompakt uge, når vestjyderne i morgen tirsdag kl.19.00 gæster Spar Nord Arena i Odense, hvor ”Bulldogs” tager imod i Metal Ligaen.

- Tabellen fortæller med al ønskelig tydelighed om udfordringen tirsdag. Vi møder Metal Ligaens øjeblikkelige førerhold, Odense Bulldogs. Og kampen er et ideelt sted at arbejde på at overføre de gode resultater fra hjemmekampene til udebanerne, forklarer cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Odense har spillet gode kampe og er ubesejrede, så der venter os en yderst vanskelig opgave på Fyn. Men også en opgave, som udfordrer os og som kan medvirke til holdets udvikling. Vi skal have fundet det rigtige mindset og koncept til kampene på fremmed is og videreføre vores gode start på den nye sæson.

Odense Bulldogs fører Metal Ligaen med 11 point efter fire kampe efter sejre over Herlev, Frederikshavn og Rungsted i ordinær tid og en sejr over Herning efter forlænget spilletid og straffeslag. Esbjerg Energy har besejret Rungsted, Herlev og Rødovre hjemme, men har måttet se sig besejret af SønderjyskE i Vojens, hvorfor vestjyderne har 9 point efter fire kampe.

- Vi mangler endnu at sejre på fremmed is i denne sæson, men heldigvis fik vi sejre ude i testkampene, så vi ved, at konceptet fungerer. SønderjyskE gjorde det vanskeligt for os dernede og havde skarpheden i begge ender, men vi ved, at udebane-konceptet fungerer, fortsætter Energy-coachen.

- Odense har et godt hold, og har som nævnt gjort det godt i holdets fire første kampe. Men vi er to point efter ”Bulldogs” og kan med en sejr passere dem i tabellen. Reelt kan vi, hvis resultaterne flasker sig for os ende på førstepladsen i Metal Ligaen, men en Odense-sejr kan også sende os ned på en 5. eller 6. plads.   

I fredagens hjemmekamp i Granly Hockey Arena mod Rødovre Mighty Bulls blev Philip Larsen og Csanád Erdély dobbelte målscorere for Esbjerg Energy. Rasmus Bjerrum og Oliver Kjær scorede hver et mål for esbjergenserne i 6-2 sejren.

- Det er lykkedes for Odense-coach Paul Thompson at fastholde den stamme, som bragte ”Bulldogs” langt i den seneste sæson. Der er skiftet ud på et par pladser. Jeg ved ikke, om disse skift har været ønsket af Thompson, men min vurdering er, at holdet er kommet styrket ud af sommer-pausen.

- Det er altid rart at spille og vi glæder os til en uge med tre kampe. Vi bliver udfordret allerede fra imorgen aften i Odense. Den kamp har vores fulde fokus nu. Derefter venter Herning ude fredag og Frederikshavn hjemme søndag, så vi får travlt i de kommende dage, slutter Jason Jaspers.

Foto: Niels Husted


Travl weekend i vente for Energy! Larsen og Erdely i hopla, da Esbjerg slog Rødovre 6-2