Esbjerg Energy storsejrede i Hørsholm, da de forsvarende danske mestre blev nedkæmpet med hele 6-0.

Hold da helt op. En alt andet end optimal optakt gik forud for aftenens opgør i Bitcoin Arena, da en havareret lastbil på Helsingørmotorvejen endte med at forsinke Esbjerg Energy 50 minutter. Bare en halv time før opvarmningen på isen ankom Energy, og så måtte de normale rutiner ellers lægges til side, og så bare komme i kamptøjet med det samme.

6-0 endte Esbjerg Energy med at vinde, så det kan være, der skal spekuleres lidt i koldstarter fremover. Eller i hvert fald sende Sune Hjulmand med en bil 50 minutter senere end spillerbussen, for Hjulmand tog scenen fra start af. Allerede efter ét minut var han på pletten, og bragte Esbjerg Energy i front med 1-0. Midtvejs i perioden var han atter på plads, og gjorde det til 2-0. Det der med opvarmning er åbenbart overvurderet, når man er Sune Hjulmand.

Det var nu ikke fordi hjemmeholdet ikke bød ind, men den effektivitet, som Rungsted Seier Capital havde haft i det seneste opgør, hvor de vandt 9-0 over Herlev Eagles, var helt væk her til aften. Heldigvis for det. Grayson Downing tog kampens første udvisning efter syv minutter, men han kunne skøjte direkte fra straffeboksen og ud til en potentiel friløber, som så gjorde, at Esbjerg fik sin første chance i powerplay. Ingen af holdene kunne dog udnytte den ekstra mand.

Med syv minutter tilbage af første periode viste Matthew Pistilli godt overblik, da han læste et opspil fra hjemmeholdet, og fik erobret pucken. Så gik det stærkt, og par elegante træk senere stod der 3-0 til Esbjerg Energy. En resultatmæssig formidabel første periode.

Fra anden periodes start forcerede Rungsted Seier Capital, og her brændte det voldsomt på. Hjemmeholdet kom til flere store chancer, men var også så venlige at sende hovedparten af forsøgene forbi målet. En ny esbjergensisk udvisning blev med nød og næppe afværget, og så efter ni minutter sendte Esbjerg Energy en portion kynisme i hovedet på hjemmeholdet. Det var Niklas Andersen, som med et godt oplæg spillede Zach Pochiro fri, og så stod der 0-4. Scoringen kom ligesom Rungsted pressede mest på.

Kort efter fik Esbjerg chancen i powerplay, og her var en kontra tæt på at bringe håbet tilbage for hjemmeholdet, men en kæmpe afbrænder hjalp Esbjerg i denne omgang. Det var ikke helt overbevisende i anden periode, men alligevel kunne Esbjerg gå til pause foran med fire.

Andreas Grundtvig havde en tidlig chance for at lukke kampen, men ellers bar de første minutter af tredje periode præg af, at Rungsted forcerede voldsomt. Flere store chancer blev brændt, og da Simon Grønvaldt efter fem minutter modtog pucken i højre side, og sendte et velplaceret slagskud i nettet til 0-5, ebbede kampen ud. En ny portion kynisme var sendt lige i hovedet på hjemmeholdet, og den kom de sig ikke over. Esbjerg overtog kontrollen igen, og minutterne gik uden problemer. Godt tre minutter før tid blev det til slutresultatet 0-6. Valdemar Ahlberg var målscoreren, men det var i høj grad David Madsens forarbejde, der lagde grobund for målet, da han efter en god forechecking lagde pucken til rette for Ahlberg.

En flot sejr over de forsvarende danmarksmestre, og et godt bounceback efter en ærgerlig kamp hjemme mod Frederikshavn. Næste opgave for Esbjerg Energy er på fredag, hvor Aalborg Pirates kommer på besøg. Med tanke på det seneste opgør i Aalborg for tre uger siden, så skal det nok blive interessant når kampen fløjtes i gang kl. 19.30.