Den 20-årige forward er klar til endnu en sæson i det vestjyske

Også i det kommende år er den 20-årige Jonas Bjerrum en del af Esbjerg Energys trup.

- Jonas Bjerrum fik begrænset spilletid fra sæsonstart efter han sidste sommer vendte tilbage til dansk ishockey. Efterhånden som sæsonen skred frem udviklede han sig og fik tilkæmpet sig spilletid. Desværre blev han skadet i forbindelse med U20-VM og fik en længere ufrivillig pause, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Jonas er midt i en proces, hvor han stadig har brug for at udvikle sig. Overgangen fra juniorhockey til professionel hockey kræver en tilvænning for spillet. Det kræver tålmodighed, men jeg ved at Jonas har mange kvaliteter og kompetencer, der kan bringe ham langt på isen.

Jonas Bjerrum er født og opvokset i Esbjerg hvor han spillede indtil han i sommeren 2019 skiftede fra de hjemlige omgivelser til RB Hockey Academy i Salzburg. Her spillede den unge vestjyde i to sæsoner. I sommeren 2021 vendte den talentfulde forward hjem til Esbjerg Energy.

- Jeg er glad for, at jeg fik en god start på sæsonen. Jeg oplevede hurtigt at være en del af holdet. Vi har et godt hold og en tæt gruppe, som tog godt imod mig. Så den del gik let. Og selv om det var godt at være ude i verden, er det også super at være kommet hjem igen, fortæller Jonas Bjerrum. 

- Så det var rigtigt træls, da jeg i november brækkede min arm og jeg måtte sidde ude i lang tid. Jeg var glad for at være kommet godt i gang, men jeg blev sat tilbage. Nu vil jeg gerne arbejde endnu hårdere og være en endnu større del af truppen. Jeg ønsker at bidrage og gøre en forskel.

Jonas Bjerrum har repræsenteret Danmark på ungdomslandshold, har spillet 41 kampe i den danske Metal Liga, hvor det er blevet til to scoringer.

- Hos RB Hockey Academy fik jeg udviklet mig. Men ungdoms hockey er anderledes end voksenhockey. Dernede handlede det meget om hurtighed og teknik, og det var en oplevelse at være hjemmefra. Nu skal der bygges på fysisk og min defensiv skal forbedres. Men jeg vil nu også gerne bygge videre på mine styrkesider, understreger Jonas Bjerrum.

- Det er positivt, at Jonas har erfaringer med fra Red Bull-akademiet. Jeg mener, at han har fået en del med derfra både teknisk og taktisk. Men det er samtidigt vigtigt at huske på, at al udvikling både sker i ryk og tager tid. Der er stadig udfordringer som skal håndteres og arbejde, som skal gøres, slutter Jason Jaspers.

 


White Hawks præsenterer gammel kending Populære Halme fortsætter i Frederikshavn