Et formstærkt Herning-mandskab hentede for anden gang på en uge tre point i Esbjerg, da midtjyderne tirsdag sejrede med solide 1-5. Ikke for at tage noget fra Hernings sejr, for midtjyderne spillede bestemt en klog kamp og kendte, i modsætning til Esbjerg, deres besøgstid. Men kampens udfald var ligeså meget et udtryk for Esbjergs manglende kvalitet og effektivitet, som det var et udtryk for det modsatte hos Herning. Der var således nærmest intet der lykkedes for Esbjerg, på det der vel bedst af alt kan betegnes som en kollektiv offday.

Esbjerg Energy – Herning Blue Fox 1–5 (0-1, 1-3, 0-1)

Esbjerg havde tirsdag aften mulighed for at hente revanche mod Herning, oven på den lidet imponerende indsats, som vestjyderne leverede for en uge siden, da de to mandskaber senest tørnede sammen I Granly Hockey Arena.

I bestræbelserne på at hente de vigtige point i topstriden måtte Esbjerg klare sig uden Grayson Downing, Travis Walsh og Jonas Torbensen, mens Herning stillede uden Morten Poulsen, Brodie Dupont og Jan Dalecky.

Målmandsduellen stod mellem Simon Nielsen og Mathias Seldrup.

Herning-føring efter søvndyssende åbningsperiode

Gæsterne lagde godt fra land og talte faktisk to glimrende muligheder, allerede indenfor kampens første 30 sekunder, hvor både Kristoffer Astorp og især Mark MacMillan var tæt på for midtjyderne.

Tog man den livlige start som et tegn på en hæsblæsende og underholdende første periode, så blev man dog imidlertid gevaldigt skuffet. Det var således utroligt småt med muligheder i første periode.

Et power play til værterne efter otte minutter ændrede ikke herpå, da vestjyderne havde mere end svært ved at få sig etableret i Hernings zone. Midtjyderne fik således let kørt de to minutter af uret.

Herning mødte i det hele taget hjemmeholdet langt fremme på isen og gjorde det svært for Esbjerg, at få et etableret angrebsspil op at stå.

Esbjerg havde ikke meget at skyde med i de første 20 minutter, hvor man kun noterede sig sølle tre forkølede vestjyske afslutninger på Simon Nielsen.

Det var nu heller ikke fordi gæsterne vadede i chancer og der skulle da også en eklatant fejl til i Esbjerg-defensiven, før Herning kom på tavlen. Jannik Christensen fumlede med pucken i egen zone og mistede den alt for let til Markus Jensen, der takkede for tilbuddet og sendte skiven op i fjerneste målhjørne til 0-1. Der var spillet 17 minutter.

En udvisning til begge mandskaber mod periodens slutning kastede ikke det store af sig og Herning kunne således tage en etmålsføring med ud til pausen.

Ineffektivt Esbjerg-hold uden bid; Herning med kynisme og effektivitet

Midtjyderne gav ikke meget væk denne tirsdag aften, hvor Esbjerg igen og igen rendte panden mod muren, når man forsøgte at indtage gæsternes zone.

Trevor Cheek tegnede sig for et godt forsøg tæt under mål efter syv minutters spil, men ellers var der langt mellem snapsene hos Esbjerg, der havde mere end almindeligt svært ved at finde melodien i spillet.

Forskellen på de to hold blev illustreret meget godt i det 7. minut, hvor Cheek altså lige havde brændt på Simon Nielsen. Sekvensen efter vendte gæsterne således spillet og midt i slottet fik Cameron Brace alt for meget tid og plads, og kunne køligt passerede Seldrup til 0-2.

Få sekunder efter Hernings mål tilkom Esbjergs Christian Wejse en mulighed af de store, men blev stoppet bagfra med ulovlige midler. Esbjerg dermed i power play. Fem mod fire blev også til til fem mod tre, og Esbjerg var to mand i overtal i knap et minut, da Herning tog endnu en udvisning.

Lidt utraditionelt valgte Esbjerg-coach Mark Pederson at kalde en time out i denne forbindelse, blot ni minutter inde i anden periode. Esbjerg-træneren ville formentligt forsøge at afstemme det vestjyske overtalsspil, men lad det være sagt med det samme; det lykkedes ikke særligt godt.

Esbjerg forsøgte og forsøgte, men lige lidt hjalp det. Man fik endda chancen i power play igen næsten lige efter, at Herning var blevet fuldtallige. Men igen savnede man i dén grad kynisme og effektivitet hos værterne.

Med seks minutter tilbage af anden periode fik midtjyderne deres første reelle målchance siden scoringen til 0-2 og meget symptomatisk for kampen, så udnyttede man straks muligheden. Markus Jensen sendte pucken på tværs til Kristoffer Astorp, der gjorde kort proces og bragte Herning på 0-3.

En unødvendig udvisning af Travis Brown i periodens sidste minut sendte Herning i overtal og hvor Esbjerg havde forsøgt sig igen og igen i den disciplin i anden periode, så behøvede Herning kun én mulighed, før der stod 0-4. Mark MacMillan splittede Esbjerg-defensiven med en fin pasning og Lasse Lassen kvitterede ved at sende pucken ind bag Seldrup i Esbjerg-målet.

Esbjerg formåede dog at svare hurtigt igen på gæsternes scoring, da Matt Pistilli kun otte sekunder efter gæsternes mål, havde sendt Trevor Cheek af sted ned mod Simon Nielsens mål. Cheek tog sagen i egen hånd, skar ind i banen og vippede pucken op i nettaget. 1-4 forud for tredje periode.

Herning lukkede kampen i power play

Esbjergs Jesse Mychan sluttede anden periode af med at tage en 2+2 minutters udvisning for en sen tackling og Herning kunne dermed indlede tredje periode med fire minutters overtalsspil.

Gæsterne behøvede dog kun små tre minutter, før man endegyldigt havde lukket kampen med en scoring til 1-5. Kristoffer Astorp stod for oplægget, da Joachim Linnet med en fornem styring paserede Seldrup.

Esbjerg forsøgte at etablere et pres på gæsternes mod slutningen af kampen, men dette ebbede endegyldigt ud, da Andreas Grundtvig tog en udvisning for en høj stav fem minutter før tid.

Chancen for en reducering var der dog, men Matt Pistilli og Trevor Cheek formåede at misbruge en to mod nul-situation i undertal.

Kampsponsor Skjern Bank valgte #39 Trevor Cheek til kampens spiller.

OPTAKT: Esbjerg Energy-Herlev Eagles Esbjerg glæder sig: Downing og Walsh snart klar