I aften kl. 19.30 gæster Esbjerg Energy Frøs Arena i Vojens, hvor SønderjyskE tager imod vestjyderne i Metal Ligaen.

- Kampene mod SønderjyskE er altid særlige. Jeg kom til Esbjerg i sommers, men jeg er ikke i tvivl om, hvad der er på spil. Samtidigt kæmper SønderjyskE for en plads i ”Final Four” og de har brug for pointene, så jeg er sikker på, at de vil være flyvende fra start og komme med stor energi, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Jeg fornemmede den særlige stemning allerede i de to træningskampe før sæsonstart, og omgivelserne fortæller også levende om kampene mod SønderjyskE. Internt i truppen ved vi, hvad der skal til for at få succes dernede og den slags kampe vil man jo særligt gerne vinde.

SønderjyskE stiller til kampen med en frisk 3-2 sejr fra Rødovre over ”Mighty Bulls” i bagagen. Vestjyderne kan ligeledes glæde sig over en frisk sejr fra tirsdagskampen, hvor Odense Bulldogs måtte se sig besejret med 8-1 i Granly Hockey Arena.

- Det var bestemt ikke en let kamp mod Odense, selv om cifrene kunne læses sådan. ”Bulldogs” kom godt ud fra start og i de første 10 minutter holdt målmand Thomas Lillie os inde i kampen. Læren af den kamp må bl.a. være, at vi skal være klar fra start, fortsætter Energy-coachen.

- Senere i kampen fik vi mere styr på Odense, men det er vigtigt, at vi tager erfaringerne med fra tirsdagens kamp og lærer af dem. Kampe kræver fokus og varer mindst 60 minutter. Men efter kampen er der også flere spillere, som kan tage vigtig selvtillid med fra kampen mod Odense Bulldogs til de kommende kampe.

Tirsdagens Esbjerg-sejr over Odense betyder, at Energy avancerer til Metal Ligaens 2. plads med 32,5 point for 15 kampe. SønderjyskE er nummer fire med 23 point, ligeledes efter 15 kampe.

- Otte mål involverer en del spillere, og flere fik scoret sæsonens første mål. Wiley Sherman, Valdemar Ahlberg og Cam Knight fik alle hul på bylden og det er vigtigt. Så for den enkelte kan sådanne mål være af stor betydning, slutter Jason Jaspers.

I Metal Ligaen har Esbjerg Energy mødt SønderjyskE én gang i den forgangne sæson. Her blev det til en vestjysk 2-1 sejr, der blev sikret i Granly Hockey Arena.

Foto: Niels Husted


Esbjerg udklasserede Odense med 8-1 i ensidig affære