Esbjerg Energy skal fredag forsøge at hente point i Odense, hvor ”Bulldogs” er værter i Spar Nord Arena i den fynske hovedstad i Metal Ligakampen:

- Vi ser nu frem til en kampfri periode efter kampen i Odense og vil gerne bevare det momentum, som vi i de seneste måneder har opbygget. Der ligger ikke umiddelbart en anden kamp i baghovedet, så matchen mod ”Bulldogs” er en kamp, hvor vi kan bruge kræfterne og give den fuld gas. Vi vil gerne gå til kamppause med positive tanker, forklarer cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Spillerne kom godt ud til mandagens hjemmekamp mod Rødovre. Vi fik tidligt prikket hul på deres defensiv og vandt første periode med 5-0. Derefter skulle kampen ”køres sikkert hjem” uden de fik scoret og uden vi fik spillere på skadeslisten. Vi leverede en god indsats og tingene lykkedes for os, så de tre point blev sikret.

Odense Bulldogs har vundet de to seneste kampe over Herlev Eagles og Rungsted Seier Capitals. Hermed har ”Bulldogs” sikret seks af 15 mulige point i de seneste fem kampe. Esbjerg Energy vandt den seneste kamp med 5-0 over Rødovre og har sikret 12 af 15 mulige point i de seneste fem kampe.

- Odense gør det godt og er en del af et tæt felt bestående af Herning, SønderjyskE, Odense og Esbjerg. Der er kun tre point mellem holdene. Men skader og sygdom rammer alle hold og påvirker resultaterne og har også gjort det på det seneste. Derfor kan der stadig ske meget i grundspillets sidste kampe.

- Og så spiller Odense med disciplin. De bygger videre på præstationerne fra sidste års grundspil og har hævet niveauet yderligere. ”Bulldogs” råder over bevægelige og skøjtestærke backs af høj kvalitet, som formår at sætte spillet i gang, så det bliver en vanskelig kamp derovre.

Esbjerg Energy har to gange tabt 4-3 til Odense Bulldogs og en gang med 6-2. Vestjyderne vandt den sidste kamp med 2-1 efter staffeslag.

- Odense har flere gange formået at score i sidste minut mod os, og snuppede dermed sejren fra os. Kampene har ofte balanceret længe, men er til sidst faldet ud til deres fordel, selv om vi gjorde meget rigtigt. Det skal vi have ændret, så det bliver vigtigt at holde fokus og koncentration til sidste sekund. Nogle taler om held og uheld. Vi har fokus på det ting, som vi kan påvirke.

- Der er en kamp til landsholdspausen og derefter skal grundspillets sidste kampe afvikles. Vi står overfor den afgørende fase. Lige nu har vi to kampe mod Odense, men også kampe mod Herning og SønderjyskE hjemme. Disse kampe er vigtige, men der er også kampe mod andre mandskaber, der kan give vigtige point og momentum. Men først er det Odense på Fyn. Og der er vores fokus, slutter Jason Jaspers.

Foto: Niels Husted


Aaltonen blev matchvinder, da Esbjerg slog Odense GOALSHOW: Se målene fra Esbjerg-Rødovre