Rødovre førte med 0-3 efter 22 minutters spil, men Esbjerg leverede sidenhen et stærkt comeback og vandt med 4-3. Vestjydernes comeback blev bl.a. en realitet som følge af et power play, der blev affødt af en alt for hård tackling, som Mads Eller satte på Esbjergs målmand Christian Elmose, som efterfølgende måtte forlade kampen.

Esbjerg Energy – Rødovre Mighty Bulls 4–3 (0-2, 2-1, 2-0)

Granly Hockey Arena dannede onsdag aften rammen om Metal Ligaens tredje opgør mellem Esbjerg og Rødovre i indeværende sæson.

Esbjerg stillede til aftenens kamp uden Frederik Bjerrum, Henrik Mærsk Clausen, Yanick von Bergen og Grayson Downing, mens Rødovre måtte undvære Sebastian Bergholt og Sebastian Strømstad.

Målmandsduellen stod mellem David Grubak og Christian Elmose. Elmose udgik dog på dramatisk vis i anden periode og blev erstattet af Mathias Seldrup.

Effektive Rødovre tog føringen

Vestjyderne virkede ganske opsatte fra første faceoff. Man lagde offensivt fra land og fik da også sat gæsterne under et massivt pres ved flere lejligheder i periodens indledende minutter. Det spillemæssige vestjyske overtag kastede da også et par målchancer af sig, ikke mindst til Csanad Erdely, der efter et par minutter sendte en afslutning lige forbi opstanderen.

Men selvom det umiddelbart var Esbjerg der viste mest initiativ og fik skabt de første og største chancer, så var det gæsterne der tog føringen efter seks minutters spil, hvor Marcus Almquist tog sagen i egen hånd, da han førte pucken frem over isen fra egen zone og determineret gik direkte på mål. Afslutningen fejlede absolut heller ikke noget, da Elmose blev passeret højt i målet til 0-1. Fornem soloaktion af den unge Rødovre-forward.

Hjemmeholdet var ikke mange marginaler fra at udligne gæsternes føring et par minutter senere, da man vandt en faceoff i Rødovres zone, inden pucken blev sendt ind foran mål til en fremstødende Gordie Ballhorn, der fik bladet på tæt under mål. Men en glimrende redning af Grubak kom i vejen for afslutningen fra den canadiske back. Esbjergs største chance hidtil i kampen.

Endnu større var chancen dog i det 14. minut, da vestjyderne vendte spillet og slog kontra i det, der vel bedst kan betegnes som en tre mod en-situation. Pucken gik fra blad til blad hos vestjyderne og endte i sidste ende hos Csanad Erdely, der dog desværre for vestjyderne overplacerede sin afslutning.

Anderledes kyniske og effektive var Rødovre i modsatte ende, da man efter et kvarters spil fordoblede føringen. Recepten mindede meget om gæsternes åbningsmål. Denne gang var det Oliver Marklund, der modtog pucken i midtzonen og hurtigt opfattede, at han kunne udnytte en dårligt timet Esbjerg-udskiftning. Marklund havde således en ”motorvej” ned mod Elmose og gik derfor naturligt direkte på mål. Med formidabel præcision sendte unge Marklund pucken helt op i krydset til 0-2. Klasseafslutning, ganske enkelt.

Scoringen var derimod en kold spand vand i hovedet på Esbjerg-spillerne, der måtte misunde gæsternes effektivitet, da de måtte gå til pause nede med to mål. For det var ikke fordi vestjyderne ikke havde haft mulighederne.

Esbjerg tvunget til målmandsskifte

Anden periode var kun to minutter gammel, da Rødovre gjorde ondt værre for Esbjerg. Gæsterne cirkulerede med pucken i værternes zone, inden Mikkel Person fik bragt sig selv i en favorabel position til at sende skiven på mål. Inde foran Elmose havde Sami Moilanen taget opstilling og her fik finnen snedigt styret pucken uden om Elmose til 0-3. Få sekvenser senere var Frank Gymer ganske tæt på at øge til 0-4; Esbjerg-spillerne stod alt for stille og virkede rådville på dette tidspunkt i kampen.

Minuttet efter blev der dog tændt et lille lys i mørket for vestjyderne, da Oliver Kjær viste prøver på sine individuelle kvaliteter. Fra neutral zone tog Kjær turen ned mellem venner og fjender, inden han fra en halvspids vinkel fadt et hul bag Grubak og reducerede til 1-3.

Tre minutter senere tilkom Brandon Magee en åben chance lavt i slottet, men skarpheden manglede i afslutningsøjeblikket og pucken strøg lige forbi opstanderen.

Selvsamme Brandon Magee tog dog revanche et par minutter senere. Philip Larsen viste fornemt overblik, da han fra en position omkring eget mål lagde en millimeterpræcis pasning ned midt i banen til netop Brandon Magee, der fra gæsternes blue line tog turen ned mod Grubak, som blev snydt med en fiks finte, inden pucken blev lagt fladt i mål til 2-3.

Dermed var det dog bestemt ikke slut med hverken de store chancer eller dramatikken i anden periode. I det 12. minut tilkom gæsternes Frank Gymer en chance af de helt store, da han fik chancen på et break away, men Elmose fik pillet pyntet af finnens afslutning.

Fem minutter senere kom Christian Elmose ufrivilligt og på dramatisk vis i rampelyset igen, da han gik ned bag eget mål for at møde pucken. Her fik han dog en særdeles hård medfart af gæsternes Mads Eller, der med sin tackling ramte en helt uforberedt Elmose både højt og hårdt.

Elmose gik i isen, men hændelsen afstedkom umiddelbart ingen reaktion fra dommerne, der lod spillet fortsatte. Men da Elmose tydeligvis ikke havde det godt blev spillet dog fløjtet af små ti sekunder senere.

Esbjerg-spillerne argumenterede for deres sag overfor dommerne, der efter en videogennemgang af situationen valgte at idømme Mads Eller en 5-minutters straf for checking to the head. Esbjerg måtte efterfølgende skifte målmand, da en groggy Elmose ikke var i stand til at fortsætte. Mathias Seldrup kom dermed i aktion.

Resten af perioden var et stort power play-pres mod gæsternes mål. Men trods et massivt overtag og fem Esbjerg-afslutninger i slutfasen, så forblev stillingen 2-3 forud for tredje periode, som Esbjerg kunne indlede med 1:33 i overtal.

Esbjerg vendte og vandt i tredje periode

Vestjyderne fortsatte altså i overtal fra tredje periodes indledning og her blev presset mod gæsternes mål tid sidst for meget for den hårdtprøvede Rødovre-defensiv. 15 sekunder før udvisningens udløb sendte Oliver Kjær en afslutning på mål, som Grubak kun halvklarede og da Andreas Grundtvig var hurtigt over returen fra gæsternes keeper var 3-3 en realitet.

Et minut senere fik Frank Gymer raget en klodset udvisning til sig for en tripping på Andreas Grundtvig, og i power playet der fulgte i kølvandet på den udvisning gjorde Esbjerg kort proces. 18 sekunder senere lå pucken således igen inde bag Grubak. Efter en faceoff i gæsternes zone var det Josh Winquist der satte Aleksi Halme op til afslutning højt i slottet. Halme firsttimede med kort aftræk og Grubak måtte kapitulere; 4-3 til Esbjerg, der havde vendt kampen på hovedet i løbet af 20 minutter.

Blot 26 sekunder senere scorede Esbjerg faktisk igen, men efter en videogennemgang blev Brandon Magees scoring annulleret for at være sat ind med høj stav. Kendelsen afstedkom ikke de store protester fra Esbjerg-lejren.

Esbjerg virkede nu som et hold i kontrol og man trak også for alvor fra gæsterne i skudstatistikken, som vestjyderne endte med at vinde med hele 49-25.

Gæsterne kastede selvsagt mere og mere fremad banen som man nærmede sig slutningen. Men da Alex Haunstoft tog en udvisning for interference mindre end tre minutter før slutsignalet, så blev opgaven mere end vanskelig for gæsterne.

Brandon Magee tilkom en dobbeltchance i Esbjergs power play, men canadieren måtte tage til takke med at blive noteret for en enkelt scoring denne aften.

I slutfasen nåede Rødovre at satse ved at erstatte Grubak med en ekstra markspiller ca. 25 sekunder før slutsignalet, men gæsterne formåede ikke at skabe den åbne chance der skulle til for at udligne og slutfacit blev dermed 4-3.

Herlev slog SønderjyskE for tredje gang i sæsonen Frederikshavn tog fire på stribe