I aften kastes pucken kl. 19.00 i Nordjyske Bank Arena, når Esbjerg Energy gæster Frederikshavn White Hawks i Metal Ligaen.

- Det er altid svært at spille på udebane. Sådan er det bare, uanset hvem der lægger is til. Så kampen i Frederikshavn bliver også vanskelig. Så det bliver nødvendigt at fortsætte stimen af gode præstationer. Vi skal fortsætte med at gøre de ting, som har bragt os succes, spille disciplineret og holde game-planen, understreger cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Vi må ikke lade os narre af tabellen og tro, det bliver nemt deroppe. Vi skal fastholde fokus og ikke glemme Frederikshavns kvaliteter. Det bliver vanskeligt mod et disciplineret hjemmehold, som særligt er dygtige hjemme. Det kræver, vi yder vores bedste. Jeg tror spillerne ser frem til en uges kamppause efter kampen, så der er mulighed for at ”give den fuld skrue”.

Esbjerg Energy har mødt Frederikshavn White Hawks fem gange i denne sæson. I Esbjerg har vestjyderne sikret 8 af 9 mulige point efter sejre på 6-2, 6-5 i overtime og 4-3, mens det i Frederikshavn er blevet til et 5-3 nederlag og en 6-3 sejr.

De gul/blå har spillet 36 kampe og kan glæde sig over 59 point. Frederikshavn White Hawks har 34 point efter 36 kampe.

- Nu er folk på vej tilbage i truppen. Det glæder vi os over. Omvendt vil jeg sige, at de unge spillere, som fik chancen, da skaderne haglede ned over os, har leveret varen. De har spillet stabilt, fylder godt på holdet og det vil jeg gerne give dem kredit for. Vi har folk på vej, så der bliver kamp om pladserne, hvis vi kan holde os fri af skader, fortsætter Energy-coachen.

- Tabellen er fantastisk tæt”. SønderjyskE, Odense og Esbjerg har alle 59 point på 3. 4. og 5. pladsen. Der er ”luft” op til Herning på 2. pladsen og ned til Rungsted på 6. pladsen. Det er dejligt, når der er masser af konkurrence, så det er, som det skal være.

White Hawks har i de seneste fem kampe sikret fire point, efter en sejr over Rødovre og to nederlag til Aalborg samt et nederlag til Esbjerg. Senest tabte Frederikshavn 3-2 til Rungsted efter ”overtime”.

Energy har sikret 10 point i de seneste fem kampe med sejre over Herning, Frederikshavn og Herlev. Endelig har vestjyderne tabt til Herlev og til SønderjyskE i ”overtime”. Senest blev Herlev besejret med 3-0.

- Vi spillede en god kamp søndag mod ”Eagles”, hvor Seldrup formåede at ”holde buret rent”. Herlev er en svær modstander, der besejrede os hjemme for mindre end 14 dage siden. De havde en ny keeper på plads og de kan ”stjæle” point mod alle hold, så det var en god sejr for os søndag aften.

- Det giver ikke mening, at overveje, om det er positivt med en uges kamppause efter kampen i Frederikshavn eller ej. Det er som det er. Men mon ikke vi kan profitere af kamppausen både mentalt og fysisk. Vi er tættere på at få alle klar efter den uge og noget tyder på bedring, så det giver nye muligheder, slutter Jason Jaspers. 

Foto: Niels Husted


GOALSHOW: Se målene fra Frederikshavn-Esbjerg Seldrup lukkede af, da Esbjerg slog Herlev