Også i den kommende sæson tilknytter Esbjerg Energy nye talenter til truppen fra Esbjerg IK. Det sker i form af den 17-årige centerspiller Thomas Mondrup og den 16-årige wing Tobias Ebener.

- Vi glæder os over, at unge spillere kan profitere af at arbejde sammen med vores trup til sommertræningen, men også med vestjyske spillere, der i disse år spiller i de udenlandske ligaer. Her gives erfaringer videre og de unge spillere kan lære en del om, hvad der kræves som senior, fortæller Peter Gommesen fra Esbjerg Energy.

- De vil også indgå i træningen når spillerne går på is og de vil som alle andre have mulighed for at tilkæmpe sig spilletid når kampene begynder. Overgangen fra junior- til seniorspiller kan være udfordrende og kræver ikke bare modenhed, men også tålmodighed. Her er vi klar til at støtte op om drengene.

Thomas Mondrup er 176 cm høj, vestjyde og 17 år gammel. Han deltog sidste år til slutrunden med det danske U18-landshold.

- Thomas er center og de kan ofte være en mangelvare. Han er en klog spiller, han har en god spilforståelse og rummer et stort potentiale for udvikling. Men udvikling foregår ofte i ryk og kræver blandt andet tålmodighed og flid. Det tror vi Thomas besidder, forklarer Gommesen.

- Det er et vigtigt skridt i min udvikling og det er stort at være nået så langt. Det er en af de ting, som jeg har drømt om, der nu bliver til virkelighed. Det er rigtigt dejligt, men jeg er samtidigt bevidst om, at det kun er det første skridt, så det kræver hårdt arbejde i tiden der kommer, pointerer Thomas Mondrup.

- At være en del af truppen kan give min udvikling et boost. Men det kommer ikke af sig selv. Jeg vil arbejde for sagen, bevise mit værd og gøre mig fortjent til spilletiden og chancerne. Men jeg kender jo en del af spillerne og har spillet med andre, så jeg er optimist, forklarer den 17-åirge esbjergenser. 

Også Tobias Ebener er ligeledes esbjergenser og 16 år gammel. Han er 178 cm høj og deltog ligeledes ved U18-VM.

- Tobias har bl.a. flere offensive kvaliteter. Han kender vejen til målet, men formår samtidigt at lægge pucken dybt i zonen. Også han har flere ting, der skal forbedres, fx fysikken, så det bliver spændende at følge hans udvikling. Men også her er der behov for tålmodighed og hårdt arbejde, understreger Peter Gommesen. 

- Det er megafedt at være blevet en del af truppen. Og glæden bliver ikke mindre af, at jeg kun er 16 år. Så jeg glæder mig til at skulle spille med ”de store”.  Jeg ved, at det kræver meget og at der er ting, som jeg skal arbejde med. Fx fysikken. Men her er sommertræningen jo en god mulighed, forklarer Tobias Ebener.

- Jeg mener, at det offensive er min største styrke. Her vil jeg selvfølgeligt gerne blive endnu bedre. Samtidigt var det også et kæmpe skulderklap, da jeg blev udtaget til U18-slutrunden som 15-årig. Det gav masser af selvtillid og tro på tingene, slutter Tobias Ebener.  


Mikkel Rask forlænger med Esbjerg Energy Victor Sand fortsætter i Energy