Esbjerg Energy afslutter januar måned med to kampe. I aften kl. 19.00 gæster vestjyderne Sparekassen Danmark Isarena, hvor Aalborg Pirates tager imod i Metal Ligaen. Og mandag kl. 19.00 er esbjergenserne værter når Rødovre Mighty Bulls udfordrer Esbjerg Energy i Granly Hockey Arena.

- Det var dejligt, at vi tirsdag kunne besejre Rungsted Seier Capitals med 9-3 og jeg er ikke mindst tilfreds med pointene. Vi spiller en god første periode, som vi vandt 7-1 og lukker reelt kampen i det første kvarter. Derefter kommer Rungsted ikke i nærheden af point og det er jeg tilfreds med, forklarer cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Vi får som sagt en god start mod Rungsted, hvor vi er yderst effektive. De tre første scoringer sætter vi ind i overtal, så jeg har noteret mig, at vores powerplay var skarpt. Vi straffer dem, når de tager udvisninger i kampens start og kører videre, så der var aldrig tvivl om resultatet.

”Energy” besejrede ”Capitals” med 9-3 efter tre scoringer af Brandon Magee og en enkelt af Andreas Grundtvig, Grayson Downing, Victor Sand, Jeff King og Rasmus Bjerrum.

- Det bliver svært i Aalborg i aften. Jens Nielsen er ny cheftræner i Aalborg, så min forventning er, at ”Pirates”-spillerne gerne vil vise sig frem og bevise hvad de står for overfor den nye træner. Vi møder samtidigt et rigtigt stærkt hold, så hvis vi skal have muligheder deroppe, skal vi ikke bare være klar fra start, men holde fokus kampen igennem.

- Selv om vi har haft en periode med flotte sejre, skal vi have armene ned. Vi skal respektere vores modstandere og det bliver ikke mindst et krav i Aalborg. Vi skal holde fokus og fortsat træffe de rigtige valg. Vi har set de kan udfordres, men også at Aalborg har kvaliteter som kræver, at alle mand yder det maksimale.

Aalborg Pirates har senest besejret Odense Bulldogs med 4-1 og har sikret 12 af 15 mulige point i de seneste fem kampe. Nordjyderne har spillet 37 kampe og er noteret for 80 point. Rødovre vandt senest 3-2 over Odense efter overtid og har sikret to point i de seneste fem kampe. ”The Mighty Bulls har 34 point efter 37 kampe. Esbjerg Energy har vundet de seneste fire kampe og har sikret 12 af 15 mulige point i de seneste fem kampe. Vestjyderne kan glæde sig over 65 point efter 38 kampe.

- Rødovre er et nyt hold med mange unge spillere, som stiller med ungdommelig friskhed. De arbejder hårdt, spiller hurtigt og har formået at drille mange hold i ligaen, så man skal ikke lade sig narre af stillingen. Vi kan bestemt ikke tage noget for givet i mandagens kamp.

- Vi kæmper for vores placering, men i Rødovre er der også meget på spil. Rødovre og Frederikshavn ligger side om side i bunden af ligaen og kæmper for den sidste slutspilsplads. Vi skal fastholde vores spil, arbejde hårdt og arbejde for pointene og momentum, slutter Jason Jaspers. 

Foto: Niels Husted


Esbjerg afgjorde på stærk åbningsperiode GOALSHOW: Se målene fra Esbjerg-Rungsted