Den 28-årige målmand Nikolaj Henriksen vender i den kommende sæson hjem til Esbjerg Energy efter fem sæsoner hos SønderjyskE.

- Det er på tide, at vende hjem. Her er familien og mange af de gamle venner, og der kommer jo også en tid med et almindeligt arbejde efter ishockeyen. Det har ikke været tanken, at jeg skulle væk fra Esbjerg for altid, så det er sikkert et godt tidspunkt at komme tilbage til den by, som jeg opfatter som hjem, fortæller Nikolaj Henriksen.

- Jeg har boet i Vojens, Skrydstrup og Haderslev, men Esbjerg er hjem. Jeg forlod Esbjerg, næsten som en stor dreng og vender nu tilbage til Esbjerg som voksen med to, snart tre børn. Jeg kan nu se tilbage på en fantastisk tid udenfor Esbjerg. I mellemtiden er jeg blevet fem år ældre og der er sket meget på mange områder, siden jeg tog afsted fra Esbjerg.

Nikolaj Henriksen er med sine 194 cm en stor målmand. Han har spillet 13 år i Metal Ligaen og har vogtet ”buret” i mere end 250 kampe.

- Nikolaj er en målmand, som har været med i mange sæsoner, men samtidig en spiller med et stort potentiale. Han kender klubben og organisationen og han kommer nu tilbage efter fem sæsoner hos SønderjyskE, så det glæder mig, at han er en del af vores målmandsteam i den kommende sæson, fortæller cheftræner Dan Jensen fra Esbjerg Energy.

– Efter at en skade ødelagde en del af Nicolajs sæson sidste år er der nu en god mulighed for at forberede sig fysisk og mentalt i sommermånederne inden vi går på is. Det er vigtigt for alle spillere, at stå skarpe og velforberedte til den kommende sæson, så de skader der kan forebygges undgås.

Nikolaj Henriksen repræsenterede Esbjerg frem til sommeren 2019. I de seneste fem sæsoner har vestjyden trukket den lyseblå SønderjyskE-trøje over hovedet, men nu er trøjen atter gul.

– Jeg tror det er vigtigt for alle spillere, at få muligheden for at præstere i hjembyen, og jeg fornemmer det også er vigtigt for Nicolaj. At spille og gøre en forskel foran familie, venner og fans. Den mulighed for Nikolaj nu, og jeg tror det kan få det bedste frem i ham, slutter Dan Jensen.

- Det er en gave at kunne leve af sin passion. Og jeg har været privilegeret og vundet, det som er realistisk at vinde i form af mesterskaber med både Esbjerg og SønderjyskE. Jeg har været med til at vinde Final4 og Continental Cup. Tilbage er næsten kun Champions Hockey League og det bliver nok svært. Men mæt er jeg langtfra, konkluderer Nikolaj Henriksen.


Den 28-årige back Jeff King tager hul på fjerde sæson hos Esbjerg Energy Anders Grundtvig melder klar til 8. sæson hos Esbjerg Energy