Matt O'Connor skal udgøre duo sammen med William Rørth

Rødovre byder velkommen til canadiske Matt O’Connor, der kommer til at udgøre den kommende sæsons målmandsduo sammen med William Rørth. Det skriver klubben i en pressemeddelelse. 

27-årige O’Connor kommer oprindeligt fra Toronto og er med sine 197 centimeter en stor målmand, der fylder godt foran nettet. Han spillede i sidste sæson for ECHL-klubben Wheeling Nailers og blev i slutningen af sæsonen lejet ud til AHL-holdet Wilkes-Barre/Scranton Penguins for et par kampe.

O’Connor blev ikke draftet, men leverede i sin tid på Boston University så flot, at han blev interessant for flere NHL-klubber og endte i 2015 med at skrive en tovejskontrakt med Ottawa Senators for to år. Det blev til en enkelt NHL-kamp (i øvrigt mod Montreal Canadiens med Lars Eller på holdet) og 71 kampe for deres farmerhold Binghamton Senators i AHL.

Herefter skrev han en ét-årig kontrakt med et andet NHL-hold, Nashville Predators, der kastede ham lidt rundt i forskellige AHL- og ECHL-klubber. Her endte han til sidst i Wheeling Nailers, hvor han så forsatte og spillede i 2018/19.

Sportschef Jørgen Illemann om tilgangen af Matt O’Connor:

– I Matt O’Connor tror jeg, at vi har fundet præcist den målmandsprofil, som Riku og jeg har gået efter. Det har virkelig været en lang og minutiøs proces, hvor der har været rigtig mange emner på bordet, men vi har haft tålmodighed og is i maven. Jeg tror og håber på, at vi har ramt den helt rigtige.

– Matt er en stor målmand, som har været en del af Ottawa Senators NHL-system i et par år, så han ved, hvad der kræves for at være med på allerhøjeste hylde. Det lykkedes dog ikke helt for Matt at tage det sidste skridt, selvom det blev til en enkelt optræden i NHL. Derfor har Matt valgt at prøve sig af i Europa, og vi er glade og stolte over, at det er os, der har kunne tiltrække ham. Vi har store forventninger og er overbeviste om, at han bliver en stor profil i både Rødovre og i hele Metal Ligaen, fortæller han.

Matt O’Connor kommer til Danmark i slutningen af måneden sammen med de øvrige udenlandske spillere, der vil være klar til at gå på is med resten af spillertruppen.


Hæderkronet virksomhed navngiver Energy-lounge Mads Eller fortsætter i Rødovre