Også i den kommende vinter kan de vestjyske ishockeyfans glæde sig over Greyson Downings kvaliteter på isen. Den 30-årige canadiske forward har nemlig forlænget aftalen med Esbjerg Energy:

- Grayson var fantastisk i slutspillet. Han har en enestående teknik og kunnen på isen. Men han demonstrerede samtidigt den rigtige vilje, da det gjaldt. Han tog imod mange tacklinger og blokerede vigtige skud. Og han spillede selv om han var skadet, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Vi har behov for spillere som kan og vil gå forrest. Og det har Downing vist, at han både kan og vil. Det kan være vanskeligt at sætte ord på det hele, men det er de mange små ting eller detaljer, der gør, at en spiller når et ekstraordinært niveau, som Grayson gjorde.

Den 183 cm høje forward, der kan benyttes som wing og center, havde en fin karriere i AHL fra 2015 til 2019 inden han tog til Europa. Han spillede 181 kampe i den næstbedste nordamerikanske liga, scorede 33 mål og er noteret for 96 point. Han kom i sommeren 2019 til Danmark, spillede et år her, før turen gik til den slovakiske liga. I sommeren 2021 vendte han tilbage til Esbjerg. 

- Jeg ønskede at komme tilbage til Esbjerg og jeg er rigtig glad for, at de ønskede mig tilbage i den kommende sæson. Organisationen er helt igennem første klasses, så det var oplagt for mig at forlænge samarbejdet i endnu et år, fortæller Grayson Downing.

- Mit mål er at vinde mesterskabet. Og det ønske er grunden til, at jeg valgte at fortsætte samarbejdet. Jeg mener, at præstationen i sidste sæson er en indikation på, at vi kan kæmpe med om mesterskabet i den kommende sæson. Så det arbejder vi hen imod.

Grayson Downing er fra byen Abbotsford i den canadiske provins British Columbia. Byen har 150.000 indbyggere og er beliggende 60 km øst for Vancouver. Canadieren har spillet 69 kampe i Metal Ligaen, har scoret 25 mål og er noteret for 65 point i alt.

- Det er vigtigt at have de rigtige imports på holdet. Men det kan være vanskeligt at forudsige om de passer ind i europæisk ishockey og den danske liga. Nogle har svært ved de store baner. Andre har hjemve. Så det er vigtigt at vide, hvad man får.

- Med Grayson ved vi, hvad vi får. Han starter nu på sin tredje sæson i Esbjerg. Han ved, hvor tæt vi var på at avancere til finalerne. Og vi kender hans mål for det kommende år. Det passer rigtigt fint sammen med vores mål. Samtidigt vil jeg gerne give min kredit til holdet og organisationen, der har muliggjort at vi fortsætter med mange af vores spillere, danske såvel som imports, slutter Jason Jaspers.

Foto: Niels Husted


Trænerteamet komplet hos Energy Oscar Schulze forlænger med Energy