Den 22-årige forward Andreas Grundtvig fortsætter hos Esbjerg Energy, som den 180 cm høje wing har repræsenteret siden sommeren 2017.

- Det er vigtigt for os, at vi fik forlænget aftalen med Andreas. Han er en ung spiller, der virkeligt fik hævet sit niveau sidste år. Han fik forbedret sit spil på mange forskellige planer og han har stadig et stort uforløst potentiale, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Han fik hævet niveauet offensivt og fik scoret en del point. Også i slutspillet, da det var vigtigt. Han gjorde sig fortjent til tillid, og fik lov at spille i angrebskæde med to imports. Men også defensivt løftede han niveau, viste mod og fik blokeret en del skud.

Andreas Grundtvig har spillet 220 kampe i den danske Metal Liga. Her har wingen scoret 22 mål og er noteret for 55 point. Sidste år blev det til syv scoringer og 16 point i 45 kampe.

- Nu har jeg jo været i Esbjerg i et godt stykke tid, og jeg kan godt lide at være her. Jeg kan lide byen og holdet, og man kan sige, at det hele fungerer. Esbjerg har et godt set-up med Jason Jaspers som cheftræner, så jeg glæder mig, fortæller Andreas Grundtvig.

- Jeg kender organisationen, og jeg kender flere på holdet særdeles godt. Jeg føler mig godt tilpas og vi er gode til at tage os af hinanden. David Madsen, Valdemar Ahlberg og jeg er samme alder. Og jeg er vokset op med Phillip Schultz, så nu vi skal fortsætte udviklingen sammen.

Energy-forwarden er født og opvokset i Hørsholm, men fik en stor del af ishockeyopdragelsen i Rødovre. Her debuterede han i Metal Ligaen i sæsonen 2017/2017, men har spillet hovedparten af kampene i den gul/blå Energy-trøje.

- Grundtvig er en del af holdets hjerte og sjæl. Han bidrager positivt til stemningen på holdet. Han møder hver dag med et smil på læben, og han yder altid 100 procent. Og så er han en god hol­dkammerat, som man kan stole på, fortsætter Energy-coachen.

- Jason Jaspers viste mig tillid, da han kom hertil før sidste sæson. Han gav mig muligheden og spilletid i forskellige situationer, og man bliver kun bedre, hvis man øver sig. Den mulighed fik jeg sidste år og den forsøgte jeg at udnytte, så godt jeg kunne, forklarer Energy-forwarden.

- Jason Jaspers spillestil passer mig fint.  Jeg vil gerne arbejde hårdt og udnytte mit skøjteløb. Jeg har altid været dedikeret om ishockeyen. Jeg elsker at vinde og hader at tabe, så Esbjerg virker som et godt sted for mig. Efter sæsonen havde Jason og jeg en god dialog og den mundede heldigvis ud i aftalen her, slutter Andreas Grundtvig.

Den 22-årige Esbjerg-angriber har deltaget i både U18- og U20-slutrunder. Andreas Grundtvig har samtidigt spillet seks kampe for Energy i Champions Hockey League.

Ovenstående er på betingelse af godkendelse fra DIU's licensudvalg.

Foto: Niels Husted


Ishockeyens egen tv-revolution: Fans og sponsorer får den komplette menu serveret til døren Sådan genåbner Metal Ligaen for tilskuere