Adam Cracknell leverede noget nær en pragtpræstation, da han fredag drømmedebuterede for Esbjerg. Den meriterede canadier førte an og tegnede sig for begge Esbjergs scoringer; den sidste en hammer af den anden verden, da Esbjerg i overtiden sikrede sig 2-1-sejren i vestjydernes eneste power play i kampen.

Esbjerg Energy – SønderjyskE 2–1 (0-0, 1-1, 0-0, 1-0) OT

Det tog ikke mange sekunder for Adam Cracknell, at stemple ind i Metal Ligaen. Canadieren lagde ud i Esbjergs førstekæde, flankeret af Felix Scheel og Søren Nielsen. Her vandt canadieren åbningsfaceoffen, fik sat en solid tackling efter ti sekunder og havde efter 20 sekunder skabt en stor målchance for sig selv.

SønderjyskE havde tilsyneladende ladt kanonen med særligt eksplosivt krudt denne fredag; efter et minut blev Christian Wejse ramt af en hård afslutning fra gæsterne og måtte hjælpes i omklædningsrummet. To minutter senere var den så gal igen, da sønderjyderne, igen med en knaldhård afslutning, fik sendt deres egen Mads Eller til tælling med en hammer af et slagskud. Eller humpede ud på bænken hvor han sundede sig, mens Wejse vendte tilbage til isen ca. fem minutter senere.

Selvom sønderjyderne ikke spillede nogen dårlig første periode, så sad man med det klare indtryk, at Esbjerg var mest toneangivende. David Madsen tilkom en stor mulighed tæt under mål i det sjette minut og et par minutter senere var Brady Shaw tæt på for vestjyderne, da han trykkede af fra en gunstig position midt i slottet. Men Galbraith kom i vejen i målet og dermed fortsat 0-0 på tavlen, som man nærmede periodens halvvejsmærke.

Periodens måske største chance tegnede Brendan Harms sig for, da han efter godt ni minutter blev sat perfekt op af en teknisk velfunderet Cam Brown. Harms havde egentligt også sat Lillie af, men fra en halvspids vinkel brændte canadieren på det tomme mål.

Værternes kaptajn Jannik Christensen tog periodens første og eneste udvisning for en interference i midtzonen efter 11 minutter. Men trods meget spil, så blev det kun til løse forsøg fra distancen fra SønderjyskE.

Adam Cracknell bød ind med en stærk solopræstation efter 13 minutter, da han selv bar pucken med frem fra midtzonen og fik sendt en afslutning på overliggeren. Esbjerg fastholdte efterfølgende presset og der var virkelig panik foran gæsternes mål, hvor Esbjerg-spillerne stod i kø for at afslutte. Vestjyderne pressede i sandhed på for et føringsmål. Men målet lod fortsat vente på sig.

Videokendelse og debutantmål

Gæsterne lagde godt fra land i anden periode, hvor man hurtigt tog den spillemæssige kontrol. Gæsternes overtag kastede da også en gylden mulighed af sig i det fjerde minut, da den måske næststørste chance i kampen blev brændt. Igen var Brendan Harms syndebukken for sønderjyderne, da den store mulighed blev overplaceret.

Hjemmeholdet forsøgte ihærdigt, at arbejde sig ind i kampen igen og det blev da med tiden også mere jævnbyrdigt. David Madsen tilkæmpede sig en stor chance i det syvende minut, men Galbraith var på sin plads i målet og leverede en stor redning.

Omtrent halvvejs i kampen kom der dog hul på bylden. Det krævede ganske vist en videogennemgang, men ikke desto mindre tegnede Anders Førster sig for kampens første scoring, da han fik listet pucken helt op i krogen udenfor Lillies rækkevidde.

Esbjerg slog tilbage efter 17 minutter, da man vendte spillet i midtzonen, hvorefter Søren Nielsen og Adam Cracknell strøg frem over isen - Nielsen i teten, Cracknell bagved, hvor han kaldte på pucken med staven, modtog den og uden den store tøven smækkede den op over skulderen på Galbraith til 1-1.

Yderligere scoringer blev det ikke til i en anden periode, der var præget af jævnbyrdighed og stor disciplin hos begge mandskaber.

Cracknell fuldendte drømmedebut og blev matchvinder

At Adam Cracknell ikke er kommet til Danmark på badeferie blev bevist tidligt i tredje periode, hvor canadieren viste, at han heller ikke er for fin til at kaste sig frygtløst ned i et skud fra modstanderen.

Men ellers var det faktisk SønderjyskE, der gjorde mest væsen af sig i den indledende del af tredje periode. Måske det var en konsekvens heraf, at Søren Nielsen tidligt måtte til afkøling for en slashing, Esbjerg haltede i hvert fald lidt efter gæsterne på dette tidspunkt i kampen.

Gæsternes overtalsspil lod dog meget tilbage at ønske. Ja faktisk kom sønderjyderne ikke frem til en eneste reel scoringsmulighed i deres power play, hvor Esbjergs Craig Puffer til gengæld fik chancen på et undertals break away, som Galbraith dog tog sig kærligt af.

Kampen tog til i intensitet, efterhånden som den skred frem og efter 11 minutter fik gæsternes Martin Eskildsen sat en hård tackling ind på Esbjergs hårdtprøvede Christian Wejse, der for anden gang i kampen måtte begive sig på en, ikke planlagt, tur mod omklædningsrummet, for at blive tilset. Esbjerg-forwarden vendte dog tilbage igen et par minutter senere.

Stillingskrigen fortsatte tredje periode ud, hvor Felix Scheel fik raget en udvisning til sig for en hooking umiddelbart før slutsignalet, hvorfor gæsterne kunne starte overtiden med to minutters power play.

Et heroisk kæmpende Esbjerg-box play formåede dog at holde gæsterne fra fadet og da Esbjerg, i øvrigt for første gang i kampen, fik chancen i power play 3:20 inde i overtiden, ja så gjorde man kort proces. Efter 27 sekunders overtalsspil og umiddelbart efter en faceoff var det Davis Vandane, der lagde pucken til rette for Adam Cracknell, der med et dommedagshug sendte pucken op i nettaget bag en chanceløs Patrick Galbraith i målet.

Hos gæsterne var der plusser i karakterbogen til Cam Brown, der konstant er farlig og virkeligt har et godt blik for spillet og strør om sig med gode pasninger. Også Galbraith i målet leverede en stærk kamp for gæsterne. Esbjerg leverede generelt en god kamp, hvor alle arbejdede for hinanden. Thomas Lillie havde et par vigtige redninger i målet og Davis Vandane tegnede sig for en assist på begge Esbjergs mål.

Men når man gør status for Adam Cracknells debut, så taler tallene vist deres eget tydelige sprog. Canadieren tegnede sig altså for begge Esbjergs mål, det sidste GWG sat ind med manér i power play.

Derudover markerede canadieren sig med mindst et blokeret skud på et vigtigt tidspunkt, seks afslutninger på mål, flere tunge tacklinger og så vandt han 13 ud af 17 faceoffs og tegnede sig dermed for mere end halvdelen af de 33 faceoffs, som Esbjerg vandt her til aften. Ja faktisk så vandt Cracknell kun én faceoff mindre, end hele SønderjyskE-holdet gjorde til sammen. Måske ét af nøglepunkterne, som endte med at blive udsalgsgivende, i en meget jævnbyrdig, medrivende og underholdende kamp, som blev afviklet i et højt tempo og med stor disciplin.

OPTAKT: Herning Blue Fox-Aalborg Pirates Fynsk herrefight gav tre point