Esbjerg viste gode takter i store dele af den sidste træningskamp, hvorfra Frederikshavn blev sendt hjem med en lussing på 6-1 efter en generelt solid og komplet vestjysk indsats. Elmose tog rigtigt godt fra i målet, mens især Frederik Bjerrum, Csanad Erdely og Josh Winquist bød ind med aftenens offensive indslag.

Esbjerg Energy – Frederikshavn White Hawks 6–1 (2-0, 2-0, 2-1)

Både for Esbjerg og Frederikshavn var aftenens opgør i Granly Hockey Arena den sidste mulighed for at pudse formen af forud for den nye Metal Liga-sæson og begge mandskaber kunne glæde sig over at stille op i stærkeste opstilling.

Målmandsduellen stod mellem Christian Elmose og Tadeas Galansky.

Esbjerg lynstartede åbningsperioden

Værterne skulle vise sig både at starte og slutte åbningsperioden bedst. Der var således kun spillet 53 sekunder, før Esbjerg bragte sig på 1-0 ved Csanad Erdely, der gled ind i gæsternes zone og tog chancen med et håndledsskud fra distancen. Det skulle vise sig at være en god idé, da ungarerens afslutning strøg op i nettaget bag Galansky. I øvrigt på kampens første registrerede afslutning.

Kun 24 sekunder senere indkasserede gæsternes Gorm Topholt en udvisning for hooking og Esbjerg kunne dermed rulle overtalsformationerne ud. Vestjyderne fik dog ikke det store ud af deres power play, som tvært imod kastede et par afslutninger af sig til gæsterne i modsatte ende.

Frederikshavn gik hurtigt fra undertal til overtal, da Oliver Kjær efter fire minutter måtte indfinde sig i straffeboksen efter en interference. Gæsternes overtalsspil fejlede sådan set ikke det noget og det spillemæssige overtag var der da også. Men nordjyderne havde svært ved at skabe åbne chancer. Robin Johansson kom dog frem til en glimrende afslutning, netop som Esbjergs blev fuldtallige.

Første periode var længe ganske jævnbyrdig, men i de sidste 6-7 minutter skruede Esbjerg op for tempoet og værterne var også mest på pucken. Derfor var det heller ikke ufortjent, at de gulblusede kunne fordoble føringen efter 16 minutter. Philip Larsen og Csanad Erdely leverede forarbejdet og Frederik Bjerrum fik alt for meget tid og plads lige midt i slottet, hvorfra han ikke tøvede med at firsttime pucken knaldhårdt forbi en chanceløs Galansky i målet.

Esbjerg trak fra i anden periode

Der skulle vise sig at gå en rum tid, før der kom gang i løjerne i anden periode. Det var således småt med begivenheder indtil det 8. minut, hvor Andreas Grundtvig satte Oliver Kjær op til afslutning fra en halvspids vinkel. Et forsøg der prellede af på stolpen bag Galansky, som dermed kunne ånde lettet op.

Det kunne gæsternes keeper til gengæld ikke i den efterfølgende sekvens, hvor Jeff King forsøgte sig fra distancen. Tæt under mål fik Aleksi Halme staven på og Esbjerg var dermed oppe med 3-0.

Gæsterne fik chancen for at slå tilbage i det 12. minut, da Eetu Maki fik chancen på en friløber. Men en veloplagt og stærkt spillende Christian Elmose kom i vejen med en stor redning for Esbjerg.

Den store chance til gæsterne ændrede dog ikke på det overordnede billede, hvor langt det meste foregik på vestjydernes præmisser; værterne var hurtigst i både tanke og handling over det meste af banen.

Juuso Walli påberåbte sig opmærksomhed mod periodens slutning. Først hamrede han pucken på mål, hvor en frederikshavner fik blokeret skuddet. Pucken sprang dog direkte tilbage til selvsamme Walli, der ikke tøvede med at fyre kanonen af igen. Inde foran kassen fik Frederik Bjerrum på en eller anden måde styret pucken ind bag Galansky og Frederik Bjerrum blev dermed noteret for sin anden scoring denne aften. Der var spillet 16 minutter af perioden.

Det blev til en stor Esbjerg-chance mere efter 19 minutters, hvor Csanad Erdely slap af sted på et break away-forsøg, hvor han blev generet bagfra i afslutningsøjeblikket. Dommerne dømte straffeslag til Esbjerg, men dette formåede Csanad Erdely ikke at omsætte til scoring; afslutningen gik direkte på Galanskys benskinner.

Juuso Walli fik raget en udvisning til sig i periodens slutfase og Frederikshavn kunne dermed starte tredje periode i overtal.

Tidligt undertalsmål af Grundtvig

Periodens tidlige power play synes dog ikke at være den store fordel for gæsterne, der måtte indkassere et mål i undertal blot 29 sekunder inde i perioden. Der var tale om et fremragende undertalsmål, hvor Gordie Ballhorn sendte en knalhård pasning frem til Andreas Grundtvig, der smukt styrede pucken op i fjerneste hjørne til 5-0.

En udvisning til Mikkel Bertelsen efter et minuts spil udlignede gæsternes power play og spillet i fire mod fire så ud til at behage Esbjerg bedst. I hvert fald øgede hjemmeholdet til 6-0 22 sekunder efter udvisningen til Bertelsen. Simon Grønvaldt leverede et fornemt forarbejde, hvor han kørte pucken godt rundt i gæsternes zone, inden han benyttede Josh Winquist som mellemstation, inden han fik serveret pucken på et sølvfald og sikkert firsttimede pucken i kassen.

Thomas Mondrup indkasserede en udvisning fem minutter inde i perioden og sendte dermed Frederikshavn i overtal. Et overtal som gæsterne formåede at udnytte fire sekunder før udvisningen udløb. Tæt under mål og fra en halvspids vinkel eksekverede Robin Johansson efter oplæg fra Todd Winder og Christopher Frederiksen. Stillingen var dermed 6-1.

Gæsterne fik to store chancer mod kampens slutning. Efter et kvarter fik Christopher Frederiksen tilkæmpet sig et straffeslag, men den hårdtarbejdende forward helkiksede og fik faktisk slet ikke afsluttet, ganske symptomatisk for gæsternes kamp denne aften. I kampen sidste minut kom også Jonas Jakobsen frem til en stor chance, som dog blev misbrugt.

17-årige Vilykke lyspunktet i rodet kamp Winquist og Winder tørner sammen i Esbjerg